Forside » Nyheder » Drengeskole indviet

Drengeskole indviet

Kohikhanna drengeskole er ved en ceremoni indviet og overdraget til den lokale regering i Afghanistan.

Skolen er designet og bygget på vegne af det Norske Udenrigsministerium af Dansk Folkehjælp, via NGO’s danske bistand til afghansk rehabilitering og teknisk uddannelse (DAAARTT), for at forbedre undervisningsforholdene for mere end 1.200 drenge i Maymaneh, der er hovedstaden i Faryab-provinsen.

Antallet af elever i Afghanistan er konstant stigende. Før skolen blev bygget måtte drengene modtage undervisning i telte.  Skolen har en kapacitet på 432 studerende, når man holder inden for den afghanske norm på 36 elever pr. klasse. På grund af manglende skoler i Afghanistan foregår uddannelsen ofte i to eller tre skift.

Det er den første af elleve skoler, der bygges i Faryab af Dansk Folkehjælp på vegne af det Norske Udenrigsministerium. De elleve skoler vil muliggøre mere end 3.300 piger og omkring 2.800 drenge modtager uddannelse i et befordrende læringsmiljø. Uddannelse i telte, udendørs eller private boliger hæmmer elevernes deltagelse og gør det særligt vanskeligt for piger at modtage uddannelse og for skoler at tiltrække og fastholde kvindelige lærere, hvilket ofte er en forudsætning for pigers uddannelse.

Overdragelsesceremonien blev ledet af Faryabs fungerende guvernør og inkluderet leder af provinsafdelinger, leder af CDC, skolens rektor, studenterrepræsentanter, lærere, medlemmer af lokalsamfundet, som vil drage fordel af skolen og Dansk Folkehjælp.

Den fungerende guvernør, hr. Ahmad Shah Sakha, udtrykte sin oprigtige taknemmelighed over for den norske regering og Dansk Folkehjælp for skolens kvalitet og fremhævede behovet for flere skoler, da halvdelen af eleverne i Faryab modtager uddannelse i telte.

Lederen af Provincial Education Department har også udtrykt sin taknemmelighed for skolen, især i lyset af den nuværende situation, hvor Maymaneh har problemer med at håndtere det stigende antal internt fordrevne, der søger tilflugt i hovedstaden og har et stort behov for skolebygninger for det stigende antal unge.