Forside > Pressemeddelelser > Årets Julehjælp skydes igang

Årets Julehjælp skydes igang

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af julehjælp og har siden 2007, i samarbejde med Ekstra Bladet, hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. Årets julehjælp skydes i gang, når Dansk Folkehjælp den 1. november 2017 åbner for ansøgninger. Dansk Folkehjælp forventer at se en stigning i ansøgerfeltet på mere end 10 %.

Arbejdsløshed eller sygdom er for flere forældre årsag til bekymringer om, hvordan de skal få råd til at holde jul for døres børn. December er derfor en svær måned for mange af de, der ikke har de økonomiske ressourcer til at holde jul.

Fattigdommen i Danmark vokser
I år forventer Dansk Folkehjælp en stigning i mængden af ansøgere til julehjælp, og til grund for dette ligger blandt andet statistikker, der dokumenterer den voksende gruppe af fattige i Danmark. Tal fra Eurostat, den europæiske statistikbank, viser, at andelen af de såkaldte ”ekstremt fattige danskere” er steget fra 2 % i 2008 til 3,7 % i 2015, og at Danmark er det fattigste land i Norden. Nye tal fra AE viser endvidere, at fattigdommen fortsat stiger i Danmark.

Hertil udtaler Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp: ”Fattigdommen i Danmark stiger med uformindsket hastighed – dette på trods af rekordlav ledighed og økonomisk vækst. Men der er en stor gruppe mennesker og familier i Danmark, som ikke er med, når det går bedre for Danmark. Det er dem, som er på overførselsindkomst, og særligt enlige forsørgere er spændt hårdt for. På vej mod årets julehjælpsindsamling, som Dansk Folkehjælp gennemfører for 11 år i træk, er vores klare forventninger, at der også i 2017 sættes ny og kedelig rekord, nemlig at et rekordstort antal familier vil søge om hjælp til julen. Vi forventer at se stigninger i ansøgerfeltet på mere end 10 procent.”

Derfor går Dansk Folkehjælps frivillige på gaden den 21. november på landets valgsteder og samler ind til vores julehjælp.

”For Dansk Folkehjælp er valgindsamlingen også en markering af, at vi synes, det går den forkerte vej i Danmark, og der er brug for, at vi sammen får vendt udviklingen, så uligheden ikke igen sætter sin egen negative rekord”, siger Klaus Nørlem.

Indsamling på valgdagen
Til kommunalvalget den 21. november vil Dansk Folkehjælp samle ind til årets julehjælp ved en lang række valgsteder i hele landet. Dansk Folkehjælp håber, mange frivillige vil stille op og hjælpe med indsamlingen.

Tilmeld dig som indsamler til Julehjælpen her.  

Hvem kan søge om julehjælp?
Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at ansøgerne opfylder kriterierne, verificeres ansøgningerne af de sociale myndigheder i de pågældende kommuner, så det forsøges imødekommet, at de, der trænger mest, får hjælp.

Der er ansøgningsfrist for julehjælp den 1. december 2017.

Sådan kan du støtte Julehjælpen

Støt ONLINE HER.

SMS JULEGAVE til 1999 og støt med 150 kr.
Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk.

Mobilepay 51 81 11 12

Indsæt på konto reg.nr. 5301 konto 0 333 666.
Mær din indbetaling JULEGAVE

Indsamling til Julehjælpen løber frem til den 15. december 2017, og alle indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælpen.

FAKTA OM JULEHJÆLPEN

  • Julehjælpen har en samlet værdi af kr. 1.500 pr. familie og består af:
    Kolonialvarekurv til en værdi á 500 kr.
    1 x gavekort til børnene til legetøj værdi á 500 kr.
    1 x gavekort til børnene til sportstøj værdi á 500 kr.
  • Julehjælpen uddeles af Dansk Folkehjælps frivillige.
  • Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst, jf. ansøgningsskemaet og have hjemmeboende børn under 18 år. Alle ansøgninger bliver verificeret af de sociale myndigheder i ansøgerens bopælskommune.

#julehjælp #folkehjælp

julehjaelp_mor_med_sine_to_pige_taender_kalenderlys