Forside > Nyheder > 45.429 henvendelser om julehjælp

45.429 henvendelser om julehjælp

I 11 år har Dansk Folkehjælp i samarbejde med Ekstra Bladet hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. Nu meddeler organisationen, som er landets største formidler af julehjælp, om flere end 45.000 henvendelser og mere end 14.283 ansøgninger til julehjælp.

Organisationen oplevet en markant stigning i antallet af familier som har henvendt som om julehjælp. Det er stramningerne på kontanthjælpsområdet påvirker ifølge Dansk Folkehjælp flere og flere udsatte danskere, men en række familier

Stigning i fattige familier og børn
Arbejdsløshed eller sygdom er for flere forældre årsag til bekymringer om, hvordan de skal få råd til at holde jul for deres børn. December er derfor en svær måned for mange af de, der ikke har råd til at holde jul.

Tal fra Eurostat, den europæiske statistikbank, viser, at andelen af de såkaldte ”ekstremt fattige danskere” er steget fra 2% i 2008 til 3,7% i 2015, og at Danmark er det fattigste land i Norden. Tal fra AE viser endvidere, at fattigdommen fortsat stiger i Danmark og at fattige danskere ikke har råd til for eksempel nødvendig lægeordineret medicin, mad, tøj, medlemskaber til idrætsforeninger og ferie. Det er særligt hårdt for børnene, som lider store afsavn og hvirvles ind i en negativ ”malstrøm”, hvor de arver sociale problemer. Det er dyrt for den enkelte og dyrt for samfundet.

Generalsekretær Klaus Nørlem er ikke overrasket over at se antallet af ansøgninger til organisationens julehjælp i år i forhold til sidste år, det rammer fint inden for vores forventninger. Til gengæld er han meget overrasket over det ekstremt høje antal henvendelser om hjælp, som slår alle tidligere rekorder.

Han siger: ”Fattigdommen i Danmark stiger helt som AE-rådet har beregnet. Dette på trods af rekordlav ledighed og økonomisk vækst. Men der er en stor gruppe mennesker og familier i Danmark, som ikke er med, selvom det går bedre for Danmark. Vi har oplevet en kæmpe stigning i antallet af henvendelser til julehjælp fra særligt enlige forsørgere med lavtlønsjob og familier som er flyttet over på nye ydelser som falder uden for vores kriterier, og som har svært ved at få tingene til at hænge sammen. Det gælder for eksempel en enlig mor til tre på elevløn. Vores kriterier for hvornår man kan modtage julehjælp er i de seneste år skærpet. Derfor er der også en stor stigning i antallet af personer, som ikke kan godkendes. Men det ændrer ikke ved, at vi har et stigende fattigdomsproblem herhjemme. Også i år, hvor vi for ellevte år i træk gennemfører julehjælpsindsamling, bliver der sat en ny og kedelig rekord. Derfor opfordrer jeg til at alle, der kan, giver et bidrag til at de fattige familier og børnene kan holde en jul, der er værd at huske.”

#julehjælp #folkehjælp

 

STØT JULEHJÆLPEN – LÆS MERE HER
– og giv et fattigt barn en uforglemmelig jul

julehjaelp_logo