Forside > Pressemeddelelser > 3.020 afviste familier får mad- og dagligvarer

3.020 afviste familier får mad- og dagligvarer

REMA 1000, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp bag Danmarks største uddeling af mad til afviste julehjælpsansøgere.

Selvom Dansk Folkehjælp i år sætter rekord ved at give 9.540 familier julehjælp, så har organisationen måttet afvise 4.740 ansøgere.

Men 3.020 af de afviste ansøgere får julemad og datokritiske dagligvarer gennem initiativet Juleoverskud, som REMA 1000, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp lancerede i 2015. Den 23. december kl. 19 uddeler 900 frivillige op mod 30 ton mad- og dagligvarer i 302 REMA 1000-butikker landet over.

  • 8.365 voksne og børn får mad- og dagligvarer via Juleoverskud
  • REMA 1000 anslår at 30 ton, som ellers ville gå til spilde, uddeles til fattige familier
  • REMA 1000 anslår værdien af overskudsmaden til 3 mio. kroner
  • 900 frivillige hjælper med at uddele maden, det er rekordmange

Uddeling af overskudsmad hitter
Siden Stop Spild Af Mad, REMA 1000 og Dansk Folkehjælp, som de første lancerede ideen med at give julehjælpsansøgere god overskudsmad og datokritiske fødevarer tilbage i 2015, er initiativer fra andre organisationer og dagligvarekæder også sat i gang. Ideen med at mindske madspild i december og samtidig give hjælp til forskellige udsatte grupper i det danske samfund, er mere populær end nogensinde. I 2016 uddelte initiativtagerne bag Juleoverskud overskudsmad for 2,4 millioner kroner, og i år anslår REMA 1000 at uddele mad til en værdi af samlet 3 millioner kroner.

Rekordmange frivillige står klar den 23. december i 302 REMA 1000-butikker landet over for at uddele mad- og dagligvarer. Nogle af de frivillige har selv tidligere modtaget julehjælp og helt i julens ånd besluttet sig for at hjælpe andre, som er samme situation, som de selv har været.

Selina Juul, som er stifter af Stop Spild Af Mad, glæder sig over at hjælpen når frem til mange, hun siger: “I år er rekordmange frivillige mennesker og butikker med i projektet. Vi hjælper også det største antal afviste familier nogensinde. Og når de andre detailkæder og organisationer kigger på vores Juleoverskud og igangsætter nu deres egne uddelinger, er det et tegn på at Juleoverskud har bidt sig fast og er blevet en landsdækkende succes. Vi byder alle velkommen, for sammen kan vi hjælpe endnu flere.”

Voldsom stigning i antal henvendelser
I 11 år har Dansk Folkehjælp i samarbejde med Ekstra Bladet hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. I næsten alle årene er antallet af ansøgere steget. Antal henvendelser er steget voldsomt fra sidste år til i år – således modtog Dansk Folkehjælp hele 45.433 henvendelser i år, mod 24.000 sidst år.

Antallet af ansøgninger til julehjælp nåede 14.283 den 1. december, hvor Dansk Folkehjælp lukkede for ansøgningerne.

REMA 1000, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp uddeler mad i næsten hele landet.

#juleoverskud #julehjælp #folkehjælp #stopspildafmad #rema1000

juleoverskud_2017_1800x1300