Forside » Nyheder » Over 1 milliard kroner

Over 1 milliard kroner

Med det flotte indsamlingsresultat på 78.868.425 kroner til børn uden hjem runder Danmarks Indsamling 1 mia. kroner i indsamlede midler, gennem 12 års indsamlinger

Ingen ved nøjagtigt, hvor mange millioner børn der lever uden et hjem. UNICEF vurderer, at mere end 150 millioner børn er gadebørn – hertil kommer børn, der er på flugt, bor i flygtningelejre eller bor i hjem, der ikke er værd at bo i. En del af disse mange børn fik lørdag aften en stor håndsrækning fra den danske befolkning, der med Danmarks Indsamling kan hjælpe en del af børnene ud af håbløshed.

Danmarks Indsamling 2018 kulminerede lørdag aften på DR1 i det store indsamlingsshow. Showet fra Dokk1 i Aarhus fik mere end 300.000 danskere til tasterne for at give et bidrag til børn uden hjem. Og tusindvis af frivillige, samt musikere, kunstnere, og politikere har gjort en kæmpe indsats for at give verdens børn uden hjem en hjælpende hånd. Med 78.868.425 kroner er der grundlag for at gøre en masse gode ting for en alt for stor gruppe børn, som vi sjældent hører om.

”I aften runder Danmarks Indsamling 1 mia. kroner – det er historisk. 78.868.425 er et fantastisk flot resultat, som vil gøre en helt afgørende forskel for nogle af de børn i verden, der har det allerværst. Vi har ved dette års indsamling set børn donere lommepenge, og danske hjemløse lave mad til andre hjemløse, hvor pengene er gået til Danmarks Indsamling. Danskerne og de danske virksomheder har været gavmilde, og de mange tusinde frivillige har gjort en kæmpe indsats. Jeg er taknemmelig og tillader mig at være glad på en masse udsatte børns vegne,” siger Anna Rørbæk, der er talsperson for Danmarks Indsamling og chef for kommunikation og public affairs hos BØRNEfonden.

Hele Danmarks indsamling
Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling, der i år støtter 12 konkrete projekter, som hjælper børn uden hjem, så de kan få en mere tryg barndom og en bedre fremtid.

De 12 deltagende organisationer bag Danmarks Indsamling er:
BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 pct. af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.