Forside > Nyheder > Fødselsdagshjælp til fattige familier

Fødselsdagshjælp til fattige familier

Forventningens glæde, flag og fest betragtes som grundelementer i fejringen af børnefødselsdage, men for mange børn er dette ikke en mulighed de har. Ifølge en ny analyse fra AE Rådet sætter 2016 en kedelig rekord med 48.300 børn, der lever under fattigdomsgrænsen i Danmark. Dette sker samtidig med, at Dansk Folkehjælp de seneste år har oplevet en stor stigning i henvendelser om hjælp fra landets fattige familier. Dansk Folkehjælp har udover at være landets største formidler af Jule- og Feriehjælp senest sat fokus på hjælp til konfirmationer, men nu vil organisationen også hjælpe familier med fødselsdagsfejring, som led i de sociale tilbud organisationen har på fattigdomsområdet.

I 2016 levede 48.300 børn under fattigdomsgrænsen. Tallet er rekordhøjt og hænger direkte sammen med indførelsen af kontanthjælpsloftet. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det giver sig blandt andet udslag i, at en stadig stigende gruppe af fattige familier oplever, at der ikke er råd til at fejre deres børns fødselsdage på en måde, som langt de fleste familier og børn tager for givet. De samme børn oplever endvidere ofte ikke at komme med til deres venners fødselsdag. Det gælder børn i socialt og økonomisk pressede familier, hvor forældrene lever på fattigdomsgrænsen eller på andre måder er udfordrede.

Bidrag til fejring af barnets fødselsdag
Dansk Folkehjælps Fødselsdagshjælp er blot ét af de mange landsdækkende tiltag, Dansk Folkehjælp yder for at hjælpe fattige familier. Fødselsdagshjælpen bidrager til at tusindvis af børn, trods familiens økonomiske eller sociale udfordringer, hvert år har mulighed for at blive fejret på deres fødselsdag. Hjælpen er således et forsøg på at hindre, at børnene føler sig marginaliserede, fordi de vokser op i fattige familier.

Fødselsdagshjælpen har en værdi af 1.000 kroner og består af en række produkter, så barnet kan blive fejret ligesom klassekammerater eller venner. I pakken er der kage, fødselsdagsboller, slik, chokolade, kakaomælk, kaffe og the, pålægschokolade og syltetøj. Endvidere indeholder pakken en gave til barnet.

Fødselsdagshjælpen er støttet af:

  • GLS m/transport af pakkerne
  • Cloetta m/Malaco slik
  • Arla m/Matilde Kakaomælk
  • Maizena m/kage- og bollemix
  • Hust & Claire m/børnetøj

Det er elever fra produktionsskolen Multicenter Syd i Guldborgsund Kommune, der står for at pakke fødselsdagshjælpen til familierne.

Hvis man vil søge Fødselsdagshjælp hos Dansk Folkehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 13 år. For at sikre at ansøgerne opfylder disse kriterier, bliver ansøgningerne verificeret af de sociale myndigheder i de pågældende kommuner. Således fordres det, at de, der trænger mest, får hjælp. Der er ansøgningsfrist for Fødselsdagshjælp to gange årligt.

Læs mere om fødselsdagshjælpen. 

Facebook-gruppen FOLKEHJÆLPEN
Dansk Folkehjælp vil nu også gøre hverdagen nemmere for landets fattige familier med FOLKEHJÆLPEN, der er en Facebook-gruppe under Dansk Folkehjælp.

Gruppen har til formål at skabe en direkte relation mellem dem som kan hjælpe, og dem som har brug for hjælp.

Vær med til at hjælpe andre i FOLKEHJÆLPEN. 

foedsesldagshjaelpen_pige_med_lagekage