Skip to content
Forside > Nyheder > Det er som om jeg forsvinder…

Det er som om jeg forsvinder…

Hvert år får 3.500 personer hjertestop. Gives der ikke førstehjælp, overlever én ud af 30. Gives der derimod livreddende førstehjælp, overlever én ud af otte. Bent Olsen er én af de otte.

Det er en fornemmelse, han aldrig glemmer.

Det er lørdag den 6. maj 2017. Det er en smule koldt, så Bent Olsen tager en hue på under sin hvide cykelhjelm, inden de cykler fra hjemmet i Hyllede ved Rønnede. Han skal cykle 100 kilometer sammen med sin søn. I matchende turkisgrønne cykeldragter cykler de afsted.

Omkring Lundby får Bent Olsen det, som om hans blodsukker bliver lavt. Træt i alle muskler, og samtidig en uro indeni. Han foreslår, at de holder ind ved pølsevognen på havnen i Vordingborg.

Han er ikke træt i benene. De cykler med god fart hen til det lille firkantede, lysegrå træhus med et rødt skilt på taget, hvor der står Tyttes Pølser.

Bent Olsen sætter sig ved et bord-bænkesæt, der står ude foran, mens hans søn går ind og henter to brune, ristede pølser med sennep og ketchup. Bent Olsen spiser begge pølser. I hvert fald som han husker det.

For selv om han sidder ned, får han følelsen af, at han har rejst sig op for hurtigt. Som om han er ved at besvime. En følelse af, at der bliver trukket noget ned over ham.

– Det er, som om jeg forsvinder, siger han til sin søn.

Bent Olsens hjerte går i stå.

Og så bliver alt sort.

Læs hele artiklen på Danmark Redder Liv.