Skip to content
Forside > Nyheder > Årets julehjælp skydes i gang i dag

Årets julehjælp skydes i gang i dag

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af julehjælp, og har i samarbejde med Ekstra Bladet siden 2007 hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. Årets julehjælp skydes i gang i dag, når Dansk Folkehjælp åbner for ansøgninger. Dansk Folkehjælp forventer at se en stigning i ansøgerfeltet på anslået 10%.

For de udsatte og fattige familier i Danmark er der op til højtiderne bekymringer om, hvordan de skal få råd til at holde jul for døres børn. December er derfor en svær måned for mange af dem, der ikke har de økonomiske ressourcer til at holde jul.

Fattigdommen i Danmark vokser
I år forventer Dansk Folkehjælp en stigning i antallet af ansøgere til julehjælp. Årsagen hertil er blandt andet statistikker, der dokumenterer, den voksende gruppe af fattige i Danmark. Tal fra AE-Rådet viser – igen og igen – at fattigdommen i Danmark stiger.

Hertil udtaler Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp: ”Fattigdommen i Danmark stiger uformindsket – dette på trods af lav ledighed og økonomisk vækst. Men der er en stor gruppe af den danske befolkning, som ikke er med, når det går bedre for Danmark. Det er dem, der er på overførselsindkomst, og særligt de enlige forsørgere der er spændt hårdt for. På vej mod årets julehjælpsindsamling, som Dansk Folkehjælp gennemfører for 12. år i træk, er det vores klare forventning, at der også i 2018 sættes en ny og kedelig rekord, nemlig et rekordstort antal familier vil søge om hjælp til julen. Vi forventer, at se stigninger i ansøgerfeltet på mere end 10%.”

Brug for al den hjælp vi kan få
Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe udsatte børn og deres familier til en bedre jul, får vi brug for al den hjælp, vi kan mønstre.

Derfor opfordre Dansk Folkehjælp alle til at bidrage til julehjælpsindsamlingen – både som indsamler eller med støtte.

Erhvervslivet i hele Danmark er vigtige partnere i julehjælpsindsamlingen, når JULEHJÆLPENS ERHVERVSPANELER samles én time hvert år til fordel for Julehjælpen. I år finder den store dyst sted torsdag den 29. november 2018 rundt om i landet.

Læs mere og tilmeld dig et af erhvervspanelerne her.

Du kan også gøre en forskel som privatperson. Meld dig som indsamler til Julehjælpen, så er du med til at hjælpe endnu flere fattige børn til en bedre juleaften.

Læs mere og tilmeld dig som indsamler her.

Hvem kan søge om julehjælp?
Familierne der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at kriterierne opfyldes, verificeres alle ansøgninger af bopælskommunen i bestræbelserne på, at de familier der trænger mest får hjælp. Der er ansøgningsfrist for julehjælp fredag den 30. november 2018.

Sådan kan du støtte Julehjælpen

 • Støt ONLINE HER
 • SMS JULEGAVE til 1999 og støt med 150 kr.
  Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk.
 • Mobilepay 51 81 11 12
 • Indsæt på konto reg.nr. 5301 konto 0 333 666.
  Mærk din indbetaling JULEGAVE

Indsamling til Julehjælpen løber frem til den 20. december 2018, og alle indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælpen.

FAKTA OM JULEHJÆLPEN

Julehjælpen har en samlet værdi af kr. 1.500 pr. familie og består af:

 • Kolonialvarekurv til en værdi á 500 kr.
 • 1 x gavekort til børnene til legetøj værdi á 500 kr.
 • 1 x gavekort til børnene til sportstøj værdi á 500 kr.

Julehjælpen uddeles af Dansk Folkehjælps frivillige.