Forside > Nyheder > Donér 1 procent af dit gavebudget

Donér 1 procent af dit gavebudget

Opfordring fra Ekstra Bladet: Antallet af julehjælpsansøgere sætter rekord, men tænk hvis vi – der har en god økonomi – bare donerede én procent af vores eget julegavebudget!

Da fristen for at søge julehjælp udløb ved midnat, havde 15231 enlige forsørgere udfyldt skemaet. Det er ny rekord.

Det betyder samtidig, at der skal indsamles rekordmange penge. Foreløbig er der lidt mere end 11,5 millioner i Dansk Folkehjælps julehjælps-kasse, men det rækker kun til 8555 fattige familier.

44.000 danske børn lever i fattigdom, viser de seneste tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det betyder, at de ikke kan være sikre på at opleve en jul med gaver og godter, som vores tradition ellers byder.

Derfor samler Ekstra Bladet igen ind i samarbejde med Dansk Folkehjælp.

Danske virksomheder, organisationer og borgere donerede ialt 12.4 mio. kroner sidste år. Deres bidrag gjorde en kæmpe forskel, og betød at vi kunne hjælpe 9.540 udsatte familier til en jul med gaver og julemad. Desværre betød det også at vi måtte give afslag til 4.740 familier.

1 procent fra dig kan blive til gaver og julemad
Derfor rækker vi igen ud til danskerne: Har du overvejet, om du kan undvære et beløb? F.eks. 1% af dit julegavebudget? Måske mere, hvis du har råd?

Læs hele artiklen her. 

#julehjælp #folkehjælp

Kilde: Ekstra Bladet

doner 1 procent_eb