Forside > Nyheder > Fattigdomsgrænse er noget fis

Fattigdomsgrænse er noget fis

Søren Papes jule-budskab: Fattigdomsgrænse er noget fis – Men man skal have et hjerte af sten for ikke at have ondt af børnene, siger den konservative partileder og justitsminister.

At der nu er 44.000 fattige børn – ja måske 10.000 flere – får Søren Pape, konservativ partileder og justitsminister, til at sige fra:

– En fattigdomsgrænse har jeg det lidt svært med, helt ærligt. Det er lidt noget fis.

– Sådan synes jeg ikke, vi skal opgøre fattigdom i Danmark. Jo flere mennesker, der kommer i arbejde, jo hurtigere bliver de andre statistisk fattigere. Jeg synes, det skal handle om, hvad det er for et liv, du kan leve. Hvad du har…

– Men man skal have et hjerte af sten for ikke at synes, det er synd for børnene i de familier. Derfor synes jeg også, det er meget sympatisk, når nogen gør noget med julehjælp. Også lokalt.

– Jeg har det sådan, at børn er uskyldige, uanset om forældrenes situation er selvforskyldt eller ej. Om de bruger deres penge forkert. Eller de bare ikke kan få det til at hænge sammen. Der kan være 100 grunde til at søge julehjælp.

Penge nok
– Du er med til at sidde på pengekassen. Hvad med at poste flere penge i disse familier?

– Det er meget svært. Og selvom der er kontanthjælpsloft, kan du stadig stå med et anseeligt beløb i hånden efter skat, plus hvad du ellers kan få dækket.

– Så det handler også om, hvordan du bruger dine penge.

– Bag hver familie er der en fortælling. Til nogle af de her familier vil jeg sige helt ærligt: Nu må I simpelthen prioritere anderledes. Og til andre vil jeg sige –det er synd for jer. Jeg vil godt hjælpe jer noget mere. Derfor skal vi også nu være bedre til at tage det enkelte menneske i hånden.

– Efterhånden som vi får flere og flere i arbejde, og reserven, der er tilbage, bliver mindre og mindre, er det jo klart, at du ikke lige kan sige til dem på kontanthjælp: Her er et arbejde – kom i gang i morgen. Det er tit folk, der har flere forskellige problemer.

– Men vi synes jo alle sammen, at børn skal have en ordentlig jul. Ikke at alle skal have lige meget. Men de skal have en god aften med noget godt mad. Man skal have nogle gaver. Det er det, der betyder noget, når man skal møde efter jul i skolen. De børn skal også have en fortælling.

Læs hele artiklen her. 

Kilde: Ekstra Bladet
Foto: Ernst van Norde

Julehjaelp_2018_soren pape