Forside > Nyheder > Politikerne skulle prøve mit liv

Politikerne skulle prøve mit liv

Udsigten fra bunden af det danske samfund er foruroligende, fortæller enlig mor med 1500 kroner om måneden til mad, tøj og andre ikke-faste udgifter.

Indtil for 10 år siden – da Dorthe Birck Andersen var 42 år – havde den nu midaldrende mor til to altid været i gang med en uddannelse eller et arbejde, hvor hun som alle andre i årevis betalte sin skat.

Men invaliderende og kronisk slidgigt i ryg, ben og fingre vendte op og ned på tilværelsen for den kontor-uddannede kvinde, som dengang arbejdede som sosu-hjælper. Et par år senere gjorde en opslidende skilsmisse fra faren til børnene Emil på 10 og Line på otte år ikke livet lettere.

– Jeg synes ikke, det ser ret godt ud. De lovgivende politikere skulle selv prøve at stå i min situation, svarer Dorthe Birck Andersen på spørgsmålet om, hvordan hun synes, samfundet tager sig ud fra den bund, hun har haft udsyn fra i efterhånden en lille halv snes år.

Bunden blev om muligt endnu tyndere under Dorthe og hendes to børn for et års tid siden, da kontanthjælpsloftet gjorde et dramatisk indhug på 2800 kroner om måneden i et budget, som nu levner 1500 og i bedste fald 2000 kroner om måneden til mad, tøj og andre uforudsete udgifter.

Loftet har således givet Dansk Folkehjælp endnu større stjernestatus hos Dorthe Birck Andersen, der uden at tøve siger, at hjælpeorganisationens julehjælpspakke til en værdi af 1500 kroner gør forskellen på, om hun har råd til at holde jul eller ej.

Læs hele artiklen her. 

Kilde: Ekstra Bladet
Foto: Anita Graversen

julehjaelp_2018_dorthe birck andersen