Forside > Nyheder > To måneder gamle Knud reddet af frivillige førstehjælpere

To måneder gamle Knud reddet af frivillige førstehjælpere

Frivillige påtager sig gerne ansvaret for at redde liv, og projektet DANMARK REDDER LIV er tæt på at nå sin målsætning om, at frivillige førstehjælpere rykker ud til alle hjertestop i Region Syddanmark og Region Sjælland. I slutningen af 2018 fremgik det af data fra DANMARK REDDER LIV, at frivillige førstehjælpere rykkede ud til 5 ud af 10 hjertestop, netop offentliggjort data viser at der nu er hjælp til personer med hjertestop i mere end 8 ud af 10 tilfælde.

At frivillige førstehjælpere under DANMARK REDDER LIV gør en helt unik forskel er der rigtig mange eksempler på. Et af de eksempler er fortællingen om Knud på bare 2 måneder, der en helt almindelig mandag stoppede med at trække vejret. Forældrene kontaktede straks alarmcentralen og allerede efter 4 minutter ankom 3 frivillige førstehjælpere fra DANMARK REDDER LIV for at hjælpe. De kæmpede for Knuds liv og det lykkedes. Efter 16 minutter ankom ambulancen og i dag er Knud en sund og rask dreng takket være frivillige førstehjælperne fra DANMARK REDDER LIV.

Se filmen her som er bygget op om et autentisk alarmopkald. Den viser hvor stor betydning en hurtig og effektiv indsats har for at redde liv.

Om DANMARK REDDER LIV
DANMARK REDDER LIV er et initiativ mellem Region Syddanmark, Region Sjælland, FirstAED, Østifterne og Dansk Folkehjælp, hvor frivillige førstehjælpere alarmeres via APP fra alarmcentralen når der sker et hjertestop et eller andet sted i en af de to regioner. Af de nyeste tal fra Region Syddanmark fremgår det, at de frivillige førstehjælpere er fremme ved et hjertestop i over 8 ud af 10 tilfælde. Målet er, at DANMARK REDDER LIV ved udgangen af 2019 kan sikre, at der ydes hjælp til alle personer i regionen, som rammes af et hjertestop uden for regionens hospitaler. Statistik viser nemlig, at op mod 70 % af alle hjertestop sker i hjemmet.

Målsætningen for DANMARK REDDER LIV er helt præcist, at 99 % af alle alarmopkald i Region Syddanmark og Region Sjælland håndteres af frivillige førstehjælpere. For at den målsætning kan blive opfyldt, har projektet brug for 2.000 flere frivillige i Region Syddanmark og 1.500 flere frivillige i Region Sjælland.

DANMARK REDDER LIV arbejder for, at der er 250 frivillige førstehjælpere pr. kommune. Se her, hvordan de frivillige førstehjælpere er fordelt på de forskellige kommuner i de to regioner.

DANMARK REDDER LIV startede rekrutteringen af frivillige i efterfået 2018 og har i dag knap 5.000 frivillige førstehjælpere tilknyttet.

Brug for flere frivillige
Hvis DANMARK REDDER LIV skal nå sin målsætning om, at alle med hjertestop skal have akut hjælp fra en frivillige førstehjælper, så kræver det, at der findes yderligere 2.000 frivillige til Region Syddanmark og 1.500 frivillige i Region Sjælland. Derfor er interessenterne bag initiativet lige nu i dialog med alle regionernes kommuner, så der aktivt samarbejdes om at finde de sidste frivillige førstehjælpere til ordningen.

Kommunerne i de to regioner kan være en vigtig samarbejdspartner for at nå målet, en opgørelse fra DANMARK REDDER LIV viser at hele 55 % af alle frivillige har en sundheds- eller beredskabsfaglig baggrund som læge, sygeplejeske, social – og sundhedshjælper, redder, politi – eller brandmand. En del af disse faggrupper er tilknyttet regionens kommuner og derfor håber interessenterne, at et samarbejde kan føre til flere frivillige førstehjælpere inden for kort tid.

Læs mere her og tilmeld dig som førstehjælper i Danmark Redder Liv 

 

DRL_Knuds familie_1800x1300