Forside > Nyheder > Dansk Folkehjælp starter nye nødhjælpsoperationer i Afghanistan og Somalia

Dansk Folkehjælp starter nye nødhjælpsoperationer i Afghanistan og Somalia

Dansk folkehjælp har med støtte fra Danish Emergency Relief Fund hjulpet flygtninge i det nordlige Afghanistan. Over 5.000 af de mest udsatte mennesker der er flygtet fra et Taleban angreb i Kunduz City, får hjælp til at betale husleje, købe mad og gas til vinteren, imens de venter på at konflikten skal falde til ro og de igen kan vende hjem til deres boliger.

I Somalia har der i Beledweyne regionen været oversvømmelser, og derfor har Dansk Folkehjælp lavet et projekt sammen med vores lokale partner for at hjælpe midlertidige fordrevne mennesker,der opholder sig i lejre. Ud over uddelingen nødhjælp til basale nødvendigheder, så bliver der bygget brønde og nødlatriner, uddelt hygiejne kits og distribueret rent drikkevand.

Ikke kun adgangen til vand, men også opretholdelsen af god hygiejne er essentiel i katastrofesituationer for ikke at sprede sygdomme blandt befolkningen.

Når oversvømmelserne er overstået og folk kan vende tilbage til deres hjemstavn, så er der afsat midler til at dyrke nye afgrøder på markerne, som vil være svært medtaget. Hermed kan nyt liv begynde.

DERF_4A