Forside > Nyheder > Danmarks Indsamling 2020 – hjælp børn på flugt

Danmarks Indsamling 2020 – hjælp børn på flugt

DR og 12 humanitære organisationer samler Danmark i Vejle

Når Danmarks Indsamling 2020 kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 1. februar kl. 19.00 direkte fra Vejle Musikteater, bliver det med Lise Rønne, Tine Gøtzsche og Mark Stokholm som værter. Sammen med danskerne samler DR og 12 af landets største humanitære organisationer ind til børn på flugt under overskriften: Lille land, stort hjerte.

Et historisk højt antal børn er tvunget fra deres hjem. Ifølge nye tal fra FN lever hvert fjerde af alle verdens børn i et land, der er påvirket af konflikt eller katastrofe. Derfor er temaet for årets Danmarks Indsamling: ”Børn på flugt har brug for hjælp.”

”Danmarks Indsamling 2020 kalder på det store danske hjerte. Hjælpen går i år til børn på flugt, og der er mere end nogensinde brug for, at vi rækker ud mod de millioner af børn, som er tvunget på flugt fra deres hjem på grund af klimaforandringer, krig og forfølgelse. Mange af dem er uledsagede. De ser ting, ingen forældre ønsker, at deres børn skal se, og de kæmper hver dag for at overleve en virkelighed, der er så grusom, at det ville knuse os, hvis de var vores egne,” siger Mulle Juul Korsholm, formand og pressetalsperson for Danmarks indsamling, og fortsætter:

”Med 12 projekter i 12 lande på tværs af tre kontinenter skaber Danmarks Indsamling håb og giver børnene uddannelse, beskyttelse og lægehjælp. Vi hjælper de børn, der har mulighed for at vende hjem, og de børn, der skal starte forfra et nyt sted. Vi gør det, fordi et liv på flugt ikke er for børn. Vi gør det, fordi alle børn fortjener en tryg barndom, uanset hvor i verden, de er født. Og fordi vi er et lille land med et stort hjerte.”

Rønne, Gøtzsche og Stokholm værter for hjerter

P1, P3, P4, Aftenshowet, DR Ultra og DR.dk er blandt de DR-platforme, der frem mod den første lørdag i februar vil oplyse om temaet for årets Danmarks Indsamling, hvor danskerne kan vælge at vise deres store hjerte og være med til at skabe håb for børn på flugt.

”Hos DR er vi stolte over og glade for, at vi kan være med til at sætte fokus på en af verdens stille katastrofer i form af de mange millioner børn på flugt,” siger DR’s redaktør Anders Thomsen og fremhæver, at DR med journalistik, oplysning og underholdning ser frem til at dække danskernes indsamlingsaktiviteter over hele landet. Traditionen tro kulminerer det hele med et stort indsamlingsshow på DR1 den første lørdag i februar, som i år bliver sendt direkte fra Vejle Musikteater med Lise Rønne som en af aftenens tre værter:

”Jeg har flere gange besøgt børn ude i verden, som ikke havde noget hjem og var på flugt med deres familier eller helt alene. Det er hjerteskærende at se de børn i øjnene. Ingen af os ville kunne leve med, hvis vores egne børn oplevede bare en flig af det, de her børn oplever. Derfor er det yderst meningsfuldt for mig at være med til at samle Danmark om at gøre en forskel,” siger Lise Rønne, der senest var vært på Danmarks Indsamling i 2018.

Også Tine Gøtzsche har tidligere været vært på Danmarks Indsamling og ser frem til at være med live fra Vejle Musikteater:

”Langt væk fra Danmark er der børn, der lever på gaden uden adgang til medicin, når de er syge, mad, når de er sultne, og husly, når nætterne er kolde. Med danskernes støtte kan vi give tusindvis af børn på flugt et bedre liv. Det er et formål, jeg gerne vil være med til at sætte fokus på, og jeg glæder mig meget til at være vært på Danmarks Indsamling igen i år.”

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s Verdensmål for en bæredygtig global udvikling. I 2020 er det 14. gang, Danmarks Indsamling afholdes. Indsamlingen løber fra 1. januar med aktiviteter i hele landet og kulminerer med et tv-show på DR1 lørdag den 1. februar 2020 kl. 19.00 direkte fra Vejle Musikteater.

De 12 deltagende organisationer er: CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark. Desuden kan 10 % af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Læs mere på www.danmarksindsamling.dk

DI_vaerter