Forside > Nyheder > Folk var i det gavmilde hjørne: ’Danmarks Indsamling’ fik 10,4 millioner mere i kassen end i 2019

Folk var i det gavmilde hjørne: ’Danmarks Indsamling’ fik 10,4 millioner mere i kassen end i 2019

Årets ’Danmarks Indsamling’, der kulminerede lørdag aften på DR1, gav 82,1 millioner kroner til børn på flugt. Dermed blev der samlet markant mere ind end sidste år.

’ Lille land, stort hjerte’. Sådan har sloganet lydt til årets ’Danmarks Indsamling’, som DR og 12 af landets største, humanitære organisationer har stået bag den seneste måned.

Og der viste sig at være fuld dækning for sætningen, da indsamlingen lørdag aften kulminerede med fem timers indsamlingsshow – sendt direkte på DR1 fra Vejle Musikteater med Lise Rønne, Mark Stokholm og Tine Gøtzsche som værter.

I alt gav private og danske virksomheder 82.104.925 kroner til børn på flugt, som årets indsamlede kroner går til. Dermed blev 2020-resultatet af ’Danmarks Indsamling’ næsten 10,4 millioner kroner højere end sidste års og det bedste resultat i tre år.

– Med lørdag aftens svimlende indsamlingsresultat er det tydeligt at se, at det danske hjerte er stort. Vi er så taknemmelige for, at danskerne igen står sammen og samler så flot et beløb ind. De vil gå til børn, som er tvunget på flugt fra deres hjem på grund af klimaforandringer, krig og forfølgelse. Mange af børnene er uledsagede. De ser ting, ingen forældre ønsker, at deres børn skal se, og de kæmper hver dag for at overleve en grusom virkelighed, siger formanden for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

Engagementet er taget til

Hun fremhæver danskernes engagement:

– De senere år er engagementet rundt om i landet taget til i styrke med flere og flere indsamlinger på skoler, i virksomheder og med et stort cykelløb – og også i Vejle, hvor indsamlingsaftenen foregik, har vi kunnet mærke en kolossal opbakning til Danmarks Indsamling og årets tema børn på flugt, siger Mulle Juul Korsholm.

På Vejle Musikteater fik de tre værter blandt andre hjælp af sangerne Christopher, Medina, Birthe Kjær samt Keld og Hilda Heick til indsamlingen, ligesom tidligere bagedyst-deltagere, nogle af investorerne fra DR1-programmet ’Løvens Hule’ og en række andre kendte tog telefoner og sørgede for, at gavmilde seere og virksomheder kunne komme af med deres penge.

Vurderingen lyder på, at 35 millioner børn lige nu er på flugt verden over, og de får nu pengene gennem projekter, som de deltagende organisationer i ‘Danmarks Indsamling’ står bag.

Det var 14. gang, DR og de humanitære organisationer arbejdede sammen om ’Danmarks Indsamling’, og siden 2007 er der blevet samlet mere end en milliard kroner ind til udsatte og fattige mennesker.

Dejligt at mærke opbakningen

DR har i den seneste uge sat markant fokus på børn på flugt i radio, TV og på dr.dk. – ’Danmarks Indsamling’ giver årligt et vindue til verden, hvor den redaktionelle dækning i tiden op til indsamlingen er med til at fortælle historier om verdens fattigste befolkningsgrupper, der ellers kan have svært ved at få tid i medierne. I DR er vi stolte over at kunne stille vores platforme til rådighed, og det er så dejligt at mærke danskernes opbakning – både i form af de hundredtusinder af seere, der har set med lørdag aften, og de mange donationer, danskerne har givet til verdens børn på flugt, siger DR’s redaktør for ’Danmarks Indsamling’ Anders Thomsen.

På danmarksindsamling.dk kan du læse meget mere om, hvad årets penge går til, og læse mere om hvad de er gået til i de foregående år.

Kilde: www.dr.dk. 

DI_Resultat