Forside > Nyheder > Dansk Folkehjælp indvier kollegium for 320 kvindelige studerende ved Faryab University

Dansk Folkehjælp indvier kollegium for 320 kvindelige studerende ved Faryab University

Nyt kollegium for kvindelige studerende ved Faryab University blev overdraget til regeringen ved en ceremoni, der netop er afholdt i Afghanistan, i provinsen Faryab. Med bygningen er kollegiet for kvindelige studerende på universitetet afsluttet, byggeriet er finansieret af det norske udenrigsministerium.

Kollegiet har bidraget til at forbedre adgangen for unge kvinder til videregående uddannelser i overensstemmelse med Afghanistans nationale uddannelsesprogram, der prioriterer byggeri af kollegier for unge kvinder særligt højt, fordi det er nødvendigt for at gøre det muligt for kvinder at få videregående uddannelse. Kollegiet tilvejebringer rammerne og den nødvendige sikkerhed for at unge kvinder uden for Maymaneh og fra andre provinser kan studere ved Faryab University.

Kollegiet er designet og bygget af Dansk Folkehjælps skoleprogram i Afghanistan DAARTT. Den første del af kollegiet blev afsluttet i december 2015. Seneste etappe er udstyret med klimaanlæg, senge, skabe, skriveborde og stole i hvert værelse. De indeholder også et køkken, it-værelse, badeværelser med brusere og toilet. Derudover har anlægget et stort køkken / spisestuebygning, der er i stand til at tage højde for 150 personer ad gangen, sikkerheds- og beskyttelsesfaciliteter, sportspladser, vandreservoir, 250kw transformator til strømforsyning, og veje og parkeringsfaciliteter med solcelledrevet udendørsbelysning. Det forventes, at kollegie-komplekset vil rumme 320 kvindelige studerende i uddannelsesåret 2020.

Indvielsen blev foretaget af ministeren for videregående uddannelse, Abdul Tawab Bala Karzai, og inkluderede Faryab-guvernør Dr. Naqibullah Faiq, parlamentsmedlem Haji Mohammad Hashim, direktøren for Faryab Universitet, alle afdelingsledere, medlemmer af provinsrådet, ældste i lokalsamfundet og undervisningspersonalet på universitetet.

Ministeren for videregående uddannelse udtrykte sin påskønnelse for støtten fra den norske regering og Dansk Folkehjælp til at hjælpe piger fra fjerntliggende provinser med at tage en videregående uddannelse. Han sagde, at kollegiet for kvindelige studerende vil tilskynde afghanske familier i provinserne til at give deres døtre mulighed for at fortsætte deres uddannelse efter gymnasiet. Dette vil især være tilfældet, når familier ser det studiemiljø som via det nye kollegie er tilvejebragt og den høje kvalitet som byggeriet bærer præg af.

Afghanistan1