Forside > Pressemeddelelser > Dansk Folkehjælp hjælper rekordmange familier med Konfirmationshjælp

Dansk Folkehjælp hjælper rekordmange familier med Konfirmationshjælp

For mange unge er konfirmationen lige om hjørnet – en dag, der for de fleste fejres med fest, gaver og god mad. Det er dog ikke alle familier i Danmark, der kan følge med på de store udgifter, sådan en dag bringer med sig. Derfor uddeler Dansk Folkehjælp igen i år Konfirmationshjælp til økonomisk trængte familier. Organisationen forventer at hjælpe knapt 500 familier i år, hvilket er over en tredjedel af ansøgerpuljen.

Hjælp et barn med at få en god konfirmation lige her.

Konfirmationshjælp blev lanceret i foråret 2016. I år har 1.135 familier søgt Konfirmationshjælp, og knapt 500 familier vil modtage hjælpen i år. Det er en stigning på godt 100 familier i forhold til 2019. Det er blandt andet familier, der søger Julehjælp, som bliver gjort opmærksomme på, at de også kan søge om hjælp, hvis de har et barn, der skal konfirmeres. I 2018 hjalp Dansk Folkehjælp 250 familier, hvilket betyder, at organisationen næsten har fordoblet deres bidrag på to år.

2.000 kroner gør en forskel
Konfirmationsdagen er det helt store samtaleemne i 6. klasser landet over, og det bliver for nogle en dag, der udpensler hvilke midler klassekammeraternes familier har – eller ikke har. Det er for mange unge, der kommer fra økonomisk trængte familier, svært at blive konfronteret med.

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp, fortæller:
”Nogle børn fra lavindkomst familier oplever virkelig en stor forskel fra dem og til deres klassekammerater, når der skal holdes konfirmation. Det er én af årsagerne til, at konfirmationshjælpen er så vigtig. Det handler om, at børnene ikke skal være flove eller føle sig alt for anderledes fra deres omgangskreds.”

Konfirmationshjælpen består af et gavekort fra virksomheden GoGift til en værdi af 2.000 kroner, der kan bruges i et bredt udvalg af butikker over hele landet. Familierne vælger selv, om gavekortet skal bruges på konfirmationstøj, gaver til konfirmanden eller selve konfirmationsfesten.

Frivillig succes på Facebook
Dansk Folkehjælp oplever stor interesse fra danskerne for at hjælpe udsatte borgere i forbindelse med organisationens forskellige initiativer, og derfor har Dansk Folkehjælp oprettet Facebook-gruppen FOLKEHJÆLPEN. Formålet er at facilitere den direkte kontakt mellem dem som vil hjælpe, og dem som har brug for hjælp. Her kan man som almindelig borger tilbyde sin hjælp uden at være tilknyttet et større projekt. FOLKEHJÆLPEN har blandt andet oplevet et stort engagement fra danskere, der gerne vil bidrage til konfirmandernes dag. Det er alt fra genbrugte konfirmationskjoler til muligheden for at blive hentet i gamle veteranbiler. Alle, der har interesse for det, kan gå ind på Facebook og tilmelde sig gruppen, som du finder her.

Om Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, frivillig humanitær organisation, som yder hjælp til udsatte mennesker i Danmark og udlandet. Det grønne kors er vores kendetegn, hvor frivillighed, solidaritet med de svageste, og bæredygtighed i vores arbejde er de grundlæggende elementer.

Ved at støtte Dansk Folkehjælp, er du med til at være fortaler for de svageste i samfundet. Vi er en organisation med plads til forskellighed, der i gennemførelsen af vores arbejde tør gå nye veje.

Dansk Folkehjælp arbejder med 3 centrale indsatsområder, forebyggelse- og førstehjælp, frivilligt socialt arbejde, og internationalt med katastrofe- og nødhjælp samt udviklingsprojekter. Læs mere om Dansk Folkehjælp på www.folkehjaelp.dk.

For interview og yderligere oplysninger:
Stine Albrechtsen // pressekontakt // Have Kommunikation: stine@have.dk // 30241400
Sofie Klindrup // pressekontakt // Have Kommunikation: sofiek@have.dk // 25483749
Klaus Nørlem // Generalsekretær // kn@folkehjaelp.dk // 2033 0939

konfirmationshjaelp_gavekort