Forside > Nyheder > Fattige familier kan nu søge feriehjælp

Fattige familier kan nu søge feriehjælp

Dansk Folkehjælp er Danmarks største formidler af feriehjælp til landets fattigste familier, åbner nu for at der kan søges feriehjælp for sommeren 2020. Det er ikke kun enlige forsørgere der kan søge om hjælpen, også familier med 2 forsørgere på overførelsesindkomst, kan søge feriehjælp. Der er åbent for ansøgninger via Dansk Folkehjælps hjemmeside, ansøgningsfristen er til og med 30. april.

Hvert år hjælper Dansk Folkehjælp fattige familier i Danmark, som ikke har råd eller overskud til at tage på ferie. Det påvirker især børnene, som tit oplever at måtte undvære ting, som er en selvfølge for deres klassekammerater. Med Dansk Folkehjælps feriehjælp får disse børn og deres forældre mulighed for at komme på en ferie, og det har stor betydning for børnene. De får både en uge fyldt med gode oplevelser og noget at fortælle klassekammeraterne efter ferien. I år øger Dansk Folkehjælp deres feriehjælp, så et rekordstort antal vil få glæde af hjælpen i 2020.

Igen i år er det sikret, at også forældrepar kan søge om feriehjælp. Hidtil har det kun været enlige forsørgere, der har kunnet komme i betragtning, men forældrepar, hvor begge forældre er på overførselsindkomst, kan nu også ansøge.

En uge med gode oplevelser i selskab med andre
Det er frivilliges dedikerede indsats, der sikrer familierne et ferieophold fyldt med gode oplevelser. Der lægges vægt på, at opholdet er fyldt med sjove aktiviteter, som foregår i fællesskab med andre. Man samler så vidt muligt familier fra samme lokalområde på de forskellige ferier, så det er nemt at holde kontakten med dem, man har opbygget venskaber med i løbet af ferien. Der er mulighed for at se de mange ferietilbud her.

Åbent for ansøgninger om feriehjælp
Dansk Folkehjælp arrangerer tre typer ferier, der alle er en del af feriehjælpen: Børneferier, familieferier for udsatte familier samt enkelte ferier for handicappede børn og unge.

For at komme i betragtning til feriehjælp fra Dansk Folkehjælp skal man have hjemmeboende børn under 18 år og være på overførselsindkomst – hvis man ansøger som forældrepar, skal begge forældre være på overførselsindkomst. Familierne, der bliver indstillet til feriehjælp, bliver visiteret af de sociale myndigheder i kommunerne for at sikre, at det er dem, der trænger mest, der modtager støtten.

feriehjaelp_familie_i_gaarden