Forside > Nyheder > Gør første skoledag til en succes for alle børn i Danmark

Gør første skoledag til en succes for alle børn i Danmark

Hvert eneste år har 65.000 børn i Danmark deres første skoledag. Den første side i skolelivets bog skrives denne dag, og vil være et velskrevet minde for livet. For de fleste. Desværre er dagen for mange fattige børn og deres forældre, ikke en dag man glæder sig til. I disse familier er der hverken penge til en skoletaske, et penalhus eller en madkasse, hvilket medfører fortvivlelse og følelser af utilstrækkelighed.
Derfor lancerer Dansk Folkehjælp nu et helt nyt tiltag: Skolestarthjælp.

Alle fortjener en god første skoledag
Skolestarthjælp skal hjælpe Danmarks fattigste og mest udsatte børn med at få en god og værdig start på deres skoleliv og uddannelse. Skolestarthjælpen består af en skoletaske og andre fornødenheder som f.eks. en skoletaske, et penalhus, en madkasse, en drikkedunk og andre vigtige remedier, som er nødvendige, for at første skoledag også for de mest udsatte børn i landet, bliver en succes.

Vil du hjælpe et barn i Danmark med at få en god skolestart?

Uddannelse er vejen frem
Allerede nu har knap 1.300 enlige forsørgere på overførselsindkomst søgt om Skolestarthjælp til deres barn. Hos Dansk Folkehjælp har er målsætningen at kunne hjælpe minimum 500 af disse forældre, så deres børn kan få en god oplevelse, når de første gang sætter deres små fødder i klasseværelset.

Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem fortæller:

“Skolestarthjælp er vores helt nye initiativ og vi er stolte af det. Der er ingen tvivl om, at uddannelse er vejen frem, når det kommer til at bryde den social arv hos de fattigste og mest udsatte familier i Danmark. Derfor er det essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til at købe en ny skoletaske eller øvrige fornødenheder til dagen. Med Skolestarthjælp sætter vi ind tidligt og giver selv de mest sårbare børn en god start på deres videre skole- og uddannelsesliv. Og det er en nødvendighed, for at få en positiv tilgang til det ”at lære”.”

Først år med Skolestarthjælp
Dansk Folkehjælp har en målsætning om at Skolestarthjælp bliver en fast del af den håndsrækning, som organisationen kan hjælpe de mest udsatte familier i Danmark, med. Udover Skolestarthjælp har Dansk Folkehjælp flere projekter, der hjælper, der hvor hjælpen er mest tiltrængt.

 

skolestart_barn med skoletaske