Forside > Nyheder > Dansk Folkehjælp bag ny pigeskole i Afghanistan

Dansk Folkehjælp bag ny pigeskole i Afghanistan

Kohikhanna skolebygningen, der er finansieret af det norske Udenrigsministerium, blev overdraget til lokalsamfundet i Maymaneh ved en ceremoni den 2. september 2020. Skolen er bygget af DAART (Dansk Folkehjælps afghanske afdeling), og vil forbedre undervisningsforholdene for de 1.307 piger, der i øjeblikket er på Kohikhanna-skolen i Maymaneh.

Udfordringen i området har været, at al undervisning enten foregik ude i det fri, i telte eller i private hjem. Det vanskeliggør særligt pigers adgang til undervisningen, og gør det svært at tiltrække kvindelige lærere. Kvindelige lærere er ofte en forudsætning for, at piger får lov at gå i skole. Den nye pigeskole er lokaliseret i et sikkert område, og forhåbningen er, at mange flere forældre nu vil sende deres piger i skole.

Den nye skolebygning er en del af i alt tre skoler, som DAART i år bygger i Faryab provinsen. De tre skoler er finansieret af det norske Udenrigsministerium og giver 4.172 piger og 556 drenge mulighed for uddannelse i et befordrende læringsmiljø. Skolerne leveres med en beskyttende grænsevæg, vagtrum, gode sanitetsforhold og sikkert drikkevand.

Design uden navn (7)