Forside > Nyheder > FOLKEHJÆLPEN

FOLKEHJÆLPEN

I det nye nummer af Folkehjælpen bringer vi et udpluk af de mange fantastiske aktiviteter, der trods en noget anderledes hverdag med COVID-19, fortsætter i bestræbelserne på at hjælpe flest mulige til en bedre hverdag.

Den allerførste skoledag
Første skoledag er spændende for de fleste børn, men for fattige familier i Danmark kan denne dag medføre en følelse af utilstrækkelighed og fortvivlelse. De har ganske simpelt ikke økonomi til at indkøbe de fornødenheder, som første skoledag kræver. For første gang uddelte Dansk Folkehjælp i år Skolestarthjælp til fattige familier i Danmark, og behovet har vist sig at være omfattende, da 1.286 familier søgte om hjælp til den store dag. Mød Mia fra Egtved der var en af de heldige, der fik Skolestarthjælp.

Gældsplanen
Læs også om Dansk Folkehjælps Økonomisk Rådgivning for udsatte borgere i Danmark. Siden 2012 har projektet taget fart, og over 2.900 enlige forsørgere og familier har fået hjælp af vores frivillige økonomiske rådgivere. Men det kan være en svær proces at få et overblik over den situation, den enkelte borger står i. Derfor har Dansk Folkehjælp udviklet et værktøj til de frivillige økonomiske rådgivere for at sikre, at borgerne altid bliver tilbudt de bedst mulige løsninger for at komme ud af deres gældsspiral.

Internationalt arbejde
COVID-19 fortsætter med at påvirke vores liv og hverdag – også uden for Danmark. Dansk Folkehjælp arbejder sammen med vores lokale partner i Uganda om at bekæmpe COVID-19 i Kyangwali flygtningelejr. Og arbejdet i Østafrika med fokus på rent vand, hygiejne og sanitet, har fået yderligere aktualitet i 2020 med den verdensomspændende pandemi.

LÆS FOLKEHJÆLPEN HER

forsidebillede_folkehjaelpen nr. 147_1800x1300