Forside > Nyheder > Vinterhjælp til internt fordrevne i Afghanistan

Vinterhjælp til internt fordrevne i Afghanistan

Dansk Folkehjælp indgår en aftale finansieret af FN’s Humanitære Fond for Afghanistan, som gør det muligt at igangsætte et vinterprogram i Afghanistan, der skal hjælpe de mest udsatte familier igennem de barske vintermåneder. Over 20.000 mennesker, der lever som internt fordrevne, vil få hjælpen, der består af en pakke med vintertøj, tæpper og hjælp til opvarmning af bolig.

I Afghanistan kan temperaturene falde ned til -10 graders frost i vinterhalvåret. Samtidig er Afghanistan hjemstavn til en af ​​verdens mest komplekse humanitære nødsituationer, der er plaget af konflikter og naturkatastrofer. Disse har fordrevet tusindvis af familier internt i landet, hvis sårbarhed forværres yderligere af de barske klimaforhold.

Derfor igangsætter den humanitære organisation, Dansk Folkehjælp, et vinterprojekt med udlevering af hjælp til de mest udsatte familier i Afghanistan for at imødekomme de stigende behov inden vinteren sætter ind.

Internt fordrevne familier uden tag over hovedet
Den globale pandemi, COVID-19, skaber katastrofale konsekvenser for familier, der i forvejen er udsatte og sygdommen har især forværret situationen for internt fordrevne familier. Mange af familierne er dagslejere og har under nedlukningen af landet mistet deres indkomst, hvilket betyder, at de også risikerer at miste deres hjem.

Derudover har næsten halvdelen af den udsatte gruppe givet udtryk for, at de igennem de sidste fem måneder ikke har haft de nødvendige ressourcer til at opvarme deres hjem. I vinterhalvåret 2019-2020 manglede den samme befolkningsgruppe både tag over hovedet og opvarmningsressourcer.

FN støttet Vinterhjælp
Det er i samarbejde med FN’s Humanitære Fond for Afghanistan, at Dansk Folkehjælps vinterhjælp skal sikre familiernes overlevelse. Dansk Folkehjælp tilbyder vinterhjælp i provinserne Parwan og Kapisa i Afghanistan, og projektet har til hensigt at hjælpe over 20.000 mennesker. Familierne vil modtage vinterpakker, der indeholder tæpper og varmt tøj samt midler, der kan opvarme deres hjem.

Om Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, frivillig humanitær organisation, som yder hjælp til udsatte mennesker i Danmark og udlandet. Dansk Folkehjælp arbejder med tre centrale indsatsområder, forebyggelse- og førstehjælp, frivilligt socialt arbejde, og internationalt med katastrofe- og nødhjælp samt udviklingsprojekter. Dansk Folkehjælp har 50 lokalafdelinger i Danmark, en række genbrugsbutikker og lokale aktivitetsgrupper som alle drives af organisationens 3.000 frivillige.

Afghanistan