Forside > Nyheder > Nu kan jeg klare mig selv

Nu kan jeg klare mig selv

Mads fra Nykøbing Falster måtte søge om hjælp, da børnenes mor døde og han selv stod uden arbejde. I år kan han klare sig selv

Fyreseddel, skilsmisse og andre livsændrende omstændigheder er grundelementerne, når danskerne søger Dansk Folkehjælp om en håndsrækning til at komme gennem juledagene på lige fod med alle andre.

Men ind i mellem er der lyspunkter i de mange triste historier. 35-årige Mads Reinholdt er et af lyspunkterne, der viser, at der er lys for enden af tunnellen, når livet ind i mellem sparker bagud med stor kraft.

Sidste jul beskrev Ekstra Bladet, hvordan han måtte søge om julehjælp, efter at børnenes mor var død og han selv var arbejdsløs. Men i år er han selv i stand til at betale for sin og børnenes jul.

– Ja, jeg kom til en jobsamtale gennem kommunen. Det var ret spontant. Jeg fik det at vide om fredagen og om mandagen var jeg til samtale. Her fik jeg at vide, at jeg var kandidat i forhold til en SFO. Og jeg fik jobbet og er også anden lærer, hvilket betyder, at jeg kan lave opgaver med eleverne, hvis læreren er optaget, siger Mads Reinholdt.

For familien betød hans nye tilværelse med arbejde store – og positive – omvæltninger.

– Det har betydet, at jeg henter ungerne senere, end da jeg ikke havde arbejde. Og jeg føler mig gladere og mere overskudsagtig i forhold til bare at gå hjemme. Der er større overskud og jeg har nogen at sparre med i form af kollegaer. Nu taler jeg ikke kun med børnene eller mig selv. Det betyder meget at komme ud og tale med andre voksne, fortæller han.

Selv om jobbet kun er et vikariat, der udløber med årsskiftet, har det haft stor indflydelse på selvtilliden – ligesom det har på økonomien.

– Det gør da noget, at man ikke skal søge om hjælp. Nu kan jeg selv betale og der er råd til gaver og en helt almindelig jul. Budgettet har det jo meget bedre, for al slags arbejde er jo bedre end dagpenge. Og det er federe at have et arbejde. Tiden må vise, hvad der skal ske efter januar. Jeg ved ikke, om det bliver forlænget, eller om den står på dagpenge igen, men det finder jeg ud af, lyder det optimistisk fra Mads, der også ansøgte – og fik – plads på Dansk Folkehjælps sommerlejr.

– Det var det mest fantastiske, vi endnu har prøvet. Jeg lægger min energi 100 procent i de der ferier. Det er en socialisering, du ikke kan få herhjemme. Fællestræk er, at alle er i samme båd, siger Mads, der opfordrer folk med økonomiske problemer til at søge den hjælp, de kan.

Af Jan Körner

Mads Reinholdt_1800x1300 px