Forside > Nyheder > Operation Ren By Kampala

Operation Ren By Kampala

Plastic er smart – men ikke i naturen. Bystyret i Ugandas hovedstad, Kampala, afholder lørdag en miljø-dag på det travle Gbaba-marked, der ligger lige ned til Victoria-søen. Stedet er også landingsplads for mange af søens fiskere.

Desværre flyder det, som så mange andre steder i Østafrika, med alle former for plastic. Det er ikke bare grimt, men også skadeligt for miljøet i den store ferskvandssø. Desuden blokerer det kanaler og andre afvandingssystemer, som skal forhindre oversvømmelser i byen ved kraftig regn – et fænomen, der desværre opleves oftere i takt med klimaforandringerne.

Udover information om fordelene ved et plastic-frit bymiljø kan man efterfølgende deltage i en oprydning af markedet. hvor hundredevis af frivillige forventes at bruge et par timer på at samle plastic til bunke. Bystyres står herefter for forsvarlig bortskaffelse.

Arrangementet støttes blandt andre af Dansk Folkehjælp med midler fra CISUs klimabevilling.

Clean up day 1800 x 1300 px.