Forside > Nyheder > Trist indsamler: Først søgte forældrene – nu søger børnene

Trist indsamler: Først søgte forældrene – nu søger børnene

Trist indsamler: Først søgte forældrene julehjælp – nu søger deres børn. Kommende 50 års jubilar og ildsjæl i Dansk Folkehjælp, Bodil Markmøller, ser nu næste generation bede om julehjælp.

Historien om den sociale arv er blevet nærværende og konkret for Bodil Markmøller, når hun bruger sine frivillige kræfter på den nu 13 år gamle julehjælpsindsamling i samarbejde mellem Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet.

– Jeg har desværre, kan man sige, de seneste år oplevet flere gange, at børn af forældre, som har søgt julehjælp, går i forældrenes fodspor og selv som unge forældre er i en så økonomisk belastet situation, at de nu også søger om julehjælp. Det er trist, men det får mig ikke tll at miste pusten, tværtimod. Kan jeg gøre bare en lille forskel også for de unge forældre, som for måske 10-12 år siden så deres egne forældre bede om hjælp, så fortsætter jeg med uformindsket styrke, siger Bodil Markmøller.

Ekstra Bladet har besøgt den 68-årige, tidligere sektorformand for fagforeningen FOA i det nu nedlagte Ringkøbing Amt, mens hun med en ny-opereret skulder og i en coronabegrænsende periode er tvunget til at betragte fra sidelinien, hvad hun normalt styrer fra den centrale midtbane som lokalformand for Dansk Folkehjælp i Herning.

Læs hele artiklen her.

 

Vil du hjælpe?
Vil du være med til at hjælpe, så kan du støtte årets Julehjælp på følgende måder

– Sms JULEGAVE til 1999, og støt med 150 kr.
Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk

– MobilePay 13 221

– Indsæt på konto reg.nr. 5301 konto 0000 333 666.
Mærk din indbetaling JULEGAVE.

– ONLINE 

Indsamling til Julehjælpen løber frem til 18. december 2020, og alle de indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælpen.

Af: Torben Rask. Bragt i Ekstra Bladet den 12. december 2020

Bodil Markmøller 1800 x 1300 px.