Forside > Nyheder > Daniel som julemand

Daniel som julemand

Coronakrisen betyder, at modtagerne af årets julehjælpspakker får herlighederne leveret ved døren. Tirsdag fulgte Ekstra Bladet med Daniel Pedersen, der fik en dejlig oplevelse.

I fantasiens og den kommercielle verden er julemanden altid klædt i sin klassiske rød-hvide dragt og med langt, hvidt fuldskæg. Men i virkelighedens verden var 36-årige Daniel Pedersen fra Nørresundby ‘bare’ klædt i sit dagligdags-tøj og mundbind, da han som én af mange frivillige uddelere af julehjælpspakker fra Dansk Folkehjælp til en værdi af 1500 kroner spredte glæde, grin og god stemning i Nordjylland, da han var stand in for julemanden.

– Da jeg så på Facebook, at Dansk Folkehjælp søgte frivillige uddelere, betænkte jeg mig ikke. Jeg synes, det er en fantastisk ting, at man kan hjælpe andre mennesker, og jeg gør det gerne igen, siger Daniel Pedersen, der er far til tre børn på henholdsvis 18, fem og to år.

To ting til fælles
Som far til tre ved han således alt om, hvor meget julen betyder for børnene – og hvor meget det betyder for forældrene at kunne give dem den bedst tænkelige oplevelse med gaver, slik, god mad og, ikke mindst, tryghed og kærlighed.

– Da jeg kom hjem efter at have været rundt med gaverne, kunne jeg nærmest ikke vente med at fortælle min kone, hvor god en oplevelse, det havde været. Jeg havde jo nok ikke på forhånd tænkt så meget over, hvad det betyder for de mennesker, der søger og modtager denne hjælp, siger Daniel Pedersen, der tjener til dagen og vejen hos entreprenørvirksomheden Arkil.

Rundturen i hans eget lokalområde i Nørresundby tog knap to timer og bød på i alt 12 besøg hos forskellige familier, som ifølge Daniel Pedersen havde to ting til fælles – glæde og taknemlighed.

Læs hele artiklen her.

 

Vil du hjælpe?
Vil du være med til at hjælpe, så kan du støtte årets Julehjælp på følgende måder

– Sms JULEGAVE til 1999, og støt med 150 kr.
Beløbet plus almindelig sms-takst opkræves automatisk

– MobilePay 13 221

– Indsæt på konto reg.nr. 5301 konto 0000 333 666.
Mærk din indbetaling JULEGAVE.

– ONLINE 

Indsamling til Julehjælpen løber frem til 18. december 2020, og alle de indsamlede beløb går ubeskåret til Julehjælpen.

Af: Torben Rask. Bragt i Ekstra Bladet den 17. december 2020

Uddeling julehjælp 2020_1800x1300 px