Forside > Nyheder > Der er brug for Danmarks bankende hjerte

Der er brug for Danmarks bankende hjerte

Af formand for Danmarks Indsamling og kommunikationsrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp Mulle Juul Korsholm; generalsekretær Charlotte Slente – DRC Dansk Flygtningehjælp; adm.direktør Mads Klæstrup Kristensen – SOS Børnebyerne; generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen – Folkekirkens Nødhjælp; direktør Rasmus Stuhr Jakobsen – CARE; generalsekretær Anders Ladekarl – Røde Kors; adm. direktør Dorthe Petersen – PlanBørnefonden; generalsekretær Kristian Weise – Oxfam IBIS; generalsekretær Tim Whyte – Mellemfolkeligt Samvirke, generalsekretær Karen Hækkerup – Unicef; direktør Malin Palmér – Læger uden Grænser; generalsekretær Klaus Nørlem – Dansk Folkehjælp; generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen – Red Barnet.

I snart et år har COVID-19 lagt uvirkelige bånd på vores tilværelse her i Danmark. Vi længes efter at se vores venner, kramme vores familier og opleve andet end vores tv- og computerskærme. Samtidig ulmer frustrationerne over at skulle kombinere hjemmekontor med hjemmeskoling, og de hårdest ramte har måske mistet jobbet, virksomheden eller i værste fald livet. Alligevel har vi på tværs af landets store NGO’er mærket, at nok er Danmark et lille land, men her banker et stort hjerte. Det ville være så nemt at droppe den frivillige støtte til vores projekter i udviklingslandene, når pandemien truer vores eget livsgrundlag. Men på tværs af organisationerne bag Danmarks Indsamling har vi oplevet, at danskerne ikke bare har vist samfundssind, men verdenssind og stor vilje til at hjælpe der hvor nøden er stor, ikke mindst i kølvandet på corona pandemien.

Danmarks Indsamling den 6. februar står i COVID-19’s tegn. For mens World Economic Forum placerer Danmark godt oppe på listen over lande, der har beskyttet sine borgere bedst mod pandemiens konsekvenser, har godt 400 millioner mistet deres job på verdensplan. Samtidig står en kvart million til at ryge ud i fattigdom det næste årti, fordi de ikke har haft adgang til økonomisk hjælp. Det kommer til at gå særligt hårdt udover børnene i de mest skrøbelige samfund, som er i fare for ikke at få den start på livet og de fremtidsmuligheder, de har ret til. Derfor er det dem, vi samler ind til på lørdag. Behovet har aldrig været større.

Største krise for børn siden Anden Verdenskrig
Det er ikke børnene, der bliver mest syge af COVID-19. Men det er dem, der mærker de største konsekvenser, når forældrene mister deres indtægt, og samfundene lukker ned. Pandemien har skubbet millioner af børn og deres familier ud i ekstrem fattigdom hvor cirka 370 millioner børn er i fare for at blive underernærede og tusindvis af børn under 5 år risikerer at dø hver eneste dag. Det gør COVID-19 til den største, globale krise for børn siden Anden Verdenskrig. Som en del af Danmarks Indsamling kan du være med til at stoppe den. For sammen kan vi sikre, at pulsen fra landets bankende hjerte skaber håb for de børn, der lige nu har allermest brug for det.

Læs mere om Danmarks Indsamlingen her. 

 

 

DI_2O21 logo center