Forside > Nyheder > Nemmere for Danmarks udsatte at modtage god gratis overskudsmad

Nemmere for Danmarks udsatte at modtage god gratis overskudsmad

Bevægelsen Stop Spild Af Mad har lanceret en ny landsdækkende platform, GratisMad.dk, der gør det nemmere for socialt udsatte at modtage gratis overskudsmad i deres lokalområder.

Folkebevægelsen mod madspild, Stop Spild Af Mad, har lanceret et ny landsdækkende platform GratisMad.dk for at gøre det endnu nemmere for nemmere for Danmarks udsatte at modtage god gratis overskudsmad i deres lokalområder.

Konkret består GratisMad.dk af en lettilgængelig digital platform på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom – fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte – under og efter Corona-krisen – at få nem og hurtig adgang til gratis mad. Over hele landet og på en værdig måde. Platformen GratisMad.dk kan også kunne bruges til at flere lokale donorer af overskudsmad, fx. supermarkeder, fødevareproducenter, grossister og lignende let kan komme i kontakt med lokale aftagere, såsom væresteder, herberger, velgørende organisationer og andre lokale initiativer mod madspild. Derved bliver disse forvandlet til lokale madbanker og kan hurtigere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere.

En seriøs og gratis løsning på madspild
GratisMad.dk er udviklet af foreningen Stop Spild Af Mad og PlanMiljø med støtte fra Lemvigh-Müller Fonden.
GratisMad.dk bliver ”madspildskampens schweizerkniv” – et redskab, der løser flere udfordringer på samme tid:

  1. den tilbyder lokale supermarkeder og fødevareproducenter en nem afsætningskanal til overskudsmad
  2. den hjælper med at levere overskudsmad til alle lokale velgørende organisationer og den giver socialt udsatte nem adgang til at søge og finde overskudsmad i deres lokale områder
  3. bekæmper selvsagt grundlæggende madspild.

Og det er helt gratis at bruge for alle. Se mere her

Coronakrisen kan medføre stigende arbejdsløshed og en generel økonomisk afmatning, hvorfor endnu flere danskere risikerer at opleve madfattigdom.

Initiativet GratisMad.dk vil give mange værdigt trængende borgere mad på bordet – og vil samtidig være en seriøs løsning på madspild. GratisMad.dk har allerede genereret stor interesse og i forbindelse med lanceringen blev hjemmesiden GratisMad.dk besøgt over 3.400 gange på under 24 timer.

Stop spild af mad_Fototgraf Klaus Sletting