Forside > Nyheder > Uligheden er – endnu engang – vokset

Uligheden er – endnu engang – vokset

Nedlukningen af Danmark som følge af COVID-19 har ramt skævt. En netop gennemført analyse fra Epinion udarbejdet for Dansk Folkehjælp viser, er det de familier, der i forvejen var i en sårbar position, som bliver ramt hårdest.

– Det er et omfattende og grundigt datamateriale, som desværre bekræfter en tendens, vi har set i ansøgerfelterne til eksempelvis jule- og sommerferiehjælp: Coronaen har ramt de mennesker hårdest, der i forvejen var mest udsatte, den har forværret uligheden, siger Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem.

Undersøgelsen er foretaget blandt to grupper, den ene besår af de 7.699 enlige forsørgere på overførselsindkomst, der har søgt om sommerferiehjælp i år, den anden består af 1003 andre, repræsentative danske familier.

– Det er virkelig nedslående at se, hvor stor forskel der er på hvordan corona-krisen har påvirket en dansk gennemsnitsfamilier og de børnefamilier som står på bunden af vores velfærdssamfund, siger Klaus Nørlem.

Mens Danmark genåbner, peger Dansk Folkehjælp på, at der er behov for handling på den korte bane, så også flere udsatte børnefamilier får mulighed for at komme tilbage til en mere normal hverdag – og at det sker med understøttelse fra blandt andet hjælpepakker.

Læs hele artiklen om hvordan corona har øget uligheden her.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

Trist barn_close up_1800x1300 px