Forside > Nyheder > Egmont Fonden giver millioner til at hjælpe børn og unge

Egmont Fonden giver millioner til at hjælpe børn og unge

Egmont Fonden giver millioner til at hjælpe børn og unge i udsatte positioner ind i fællesskabet efter pandemien. Egmont Fonden har bevilget 6,3 mio. kr. til fire organisationer. Det betyder, at op mod 4.500 udsatte børn og unge får mulighed for at deltage i aktiviteter, der skal give dem positive sociale oplevelser og læringsmæssig støtte efter pandemien. 

Mange børn og unge i udsatte positioner er blevet endnu mere sårbare under coronapandemien – og der er kommet endnu flere af dem.

Lukkede skoler, institutioner og fritidsaktiviteter har påvirket mange udsatte børn og unges læring og trivsel negativt. Disse børn og unge har brug for ekstra støtte for at komme tilbage til et ”normalt” liv fyldt med aktiviteter og fællesskab.

Derfor har Egmont Fonden besluttet at give 6,3 mio. kr. i støtte til børn og unge i udsatte positioner. Pengene går til aktiviteter, der har til formål at sikre gode oplevelser i sommerferien for børn og familier og en god tilbagevenden til de sociale- og læringsmæssige fællesskaber fx gennem at understøtte fritidsaktiviteter og tilbyde lektiehjælp. Aktiviteterne, som er baseret på eksisterende tilbud, vil finde sted i sommeren 2021 og i løbet af det følgende år.

”Der er et stort behov for aktiviteter, der øger udsatte børn og unge trivsel og læring og hjælper dem godt tilbage i fællesskabet og hverdagen efter genåbningen. Det er en stor opgave, som vi er glade for at kunne bidrage til at løfte”, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden.

”Behovet for Feriehjælp er historisk stort for andet år i træk. Coronakrisen har i særlig grad fat i landets mest udsatte børnefamilier og gør til stadighed livet ekstra svært for dem. Familier trænger dermed i endnu højere grad til et pusterum, en indgang til nye fællesskaber og positive oplevelser for hele familien – og det er præcis det, et ferieophold kan give dem”, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Lang tradition for støtte i krisesituationer
Egmont Fonden har en lang tradition for at yde direkte støtte til udsatte børn, unge og familier under en krise. Egmont Fonden reagerede bl.a. også med humanitær hjælp i forbindelse med flygtningekrisen i 2015-16 og i forbindelse med terrorangrebene i København i 2015 og Oslo i 2011.

”Vi er som følge af vores arv forpligtet til at støtte de allermest sårbare børn, unge og familier. Det har vi gjort igennem 100 år. Nu står vi igen i en krise, der påvirker børn og unge meget. Vi vil gerne bidrage til, at børn og unge kommer bedst muligt igennem den”, siger Henriette Christiansen.

I alt vil Egmont Fondens støtte til fire organisationer nå op mod 4.500 børn og unge. Egmont Fonden gav også coronastøtte i juni og december 2020.

Med den nye støtte har Egmont Fonden bevilget 21,6 mio. kr. til aktiviteter relateret til coronapandemien i Danmark og Norge.

Design uden navn (4)