Forside > Nyheder > Danmark sender 240 millioner kroner til indsatser i Afghanistan og dets nabolande

Danmark sender 240 millioner kroner til indsatser i Afghanistan og dets nabolande

I forbindelse med udviklingsminister Flemming Møller Mortensens deltagelse i FN’s konference om Afghanistan i Genève, bidrager Danmark med yderligere 240 millioner kroner til humanitære indsatser. Dermed afsætter Danmark samlet set 500 millioner kroner til Afghanistan og dets nabolande.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker i forbindelse med, at udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) er rejst til Genève for at deltage i en FN-konference om krisen i Afghanistan.

“Det er vigtigt, at det internationale samfund står sammen og graver dybt i lommerne for at afhjælpe den forværrede humanitære situation i Afghanistan. Det er netop formålet med konferencen i dag, og den besked vil jeg også overbringe FN’s generalsekretær,” lyder det fra udviklingsministeren i pressemeddelelsen.

Udenrigsministeriet skriver, at op mod 11 millioner afghanere har akut brug for nødhjælp i årets sidste måneder. FN har anmodet om op mod 606 millioner dollars (3,8 milliarder kroner) til at sikre akut humanitær assistance.

Ud af de 240 millioner kroner fordeles 157 nu med 36 millioner kroner til FN’s befolkningsfond, UNFPA, 36 millioner kroner til FN’s børnefond, Unicef, samt 85 millioner kroner til danske organisationer i Afghanistan. De resterende midler er afsat i en reserve, der vil blive udmøntet ud fra specifikke behovsvurderinger.

Med det nye bidrag på 240 millioner kroner afsætter Danmark samlet set 500 millioner kroner til humanitære indsatser i Afghanistan og nabolandene i 2021.

Der er fem millioner internt fordrevne afghanere. UNHCR vurderer, at krisen kan give op mod en halv million flere.

Flygtningestrømme forventes også at søge mod nabolandene. Over 2,5 millioner afghanere er i dag registrerede som flygtninge, hvoraf hovedparten befinder sig i Pakistan og Iran.

P_Afghanistan2