Forside > Nyheder > Oplevelser til udsatte familier: Dansk Folkehjælp uddeler hjælp til udsatte familier for 22 millioner kroner

Oplevelser til udsatte familier: Dansk Folkehjælp uddeler hjælp til udsatte familier for 22 millioner kroner

I midten af året stod det klart, at fattige familier kunne se frem til flere fælles oplevelser med hjælp fra regeringen som led i genåbningen af Danmark. Den samlede politiske hjælpe-pakke på 250 millioner kroner, uddeles af Dansk Folkehjælp, der har modtaget 22 millioner kroner. Hjælpen uddeles i form af gavekort til eksempelvis kultur, mad og oplevelsesområdet. I alt kommer Dansk Folkehjælp til at dele hjælp ud til 15.000 familier.

Der er ekstra hjælp på vej til Danmarks udsatte familier, der har været særligt isolerede under coronakrisen. Dansk Folkehjælp står nemlig for uddelingen af hjælp til 15.000 fattige og udsatte voksne og børn under overskriften ’Hjælp til oplevelser’. Hjælpen gives i form af gavekort for samlet 22 millioner kroner, som organisationen har fået bevilliget af regeringen, og de skal således både sikre gode fællesoplevelser til familierne og hjælpe med at understøtte oplevelsesvirksomheder, som har været hårdt ramt af pandemien.

Midlerne er afsat af regeringen og dens aftalepartier, og over de kommende måneder vil Dansk Folkehjælp sammen med en række andre danske organisationer være med til at sikre, at udsatte familier også kan få mulighed for gode fællesoplevelser uden coronarestriktioner.

For at bakke op om virksomheder i oplevelsessektoren ifm. genåbningen af Danmark, uddeler Dansk Folkehjælp sin del af midlerne specifikt som gavekort hertil – eksempelvis forlystelsesparker, museer, biografer, caféer og restauranter.

Udsatte familier oplever ekstra stor isolation og ensomhed
Hos Dansk Folkehjælp, der er landets største uddeler af Feriehjælp og Julehjælp, er der glæde over en ekstra mulighed for at hjælpe Danmarks fattige familier – det er nemlig blandt de udsatte familier, at nedlukningen har skabt ekstra stor isolation, ensomhed og ikke mindst afsavn.

”Vi har længe bedt de mest udsatte i Danmark om at være stærke. Tilbagemeldingerne fra de mange familier, som vi møder igennem vores arbejde, er, at det har været en meget svær tid for dem,” udtaler generelsekretær Klaus Nørlem med henvisning til en undersøgelse, som Dansk Folkehjælp har lavet blandt de 30.000 familier, der i dag er tilknyttet et eller flere af organisationens sociale tilbud:

  • 31 procent siger, at coronakrisen har været en stor økonomisk udfordring i en forvejen meget stram økonomi, fordi perioder med nedlukning har øget familiernes daglige omkostninger
  • 28 procent fortæller, at krisen har været ekstra hård for dem og deres børn, fordi de har et meget lille netværk, som de kan trække på i krisesituationer
  • 28 procent angiver, at det har været en meget svær tid for familien, fordi de har oplevet ekstra mange afsavn i deres hverdag

Sådan vil Dansk Folkehjælp hjælpe
Dansk Folkehjælp samarbejder med alle landets kommuner omkring visitation af udsatte familier, som er modtager af organisationens sociale tilbud. Samarbejdet betyder helt konkret, at hjælpen kan dirigeres direkte til de familier, som har det største behov.

Over de kommende måneder vil Dansk Folkehjælp sikre, at hjælpen når direkte ud til de enkelte familier. Hjælpen gives via gavekort til en værdi af 1.500,-, så familierne selv har mulighed for at vælge de fælles oplevelser, der giver mest mening for dem.

Samtidig vil en del af hjælpen blive forsøgt integreret i nogle af de sociale tilbud, som organisationen allerede i dag arbejder med.

feriehjaelp_familie_i_gaarden