Forside > Nyheder > Hjertestarterdag: 15 hjerter går i stå om dagen

Hjertestarterdag: 15 hjerter går i stå om dagen

Den 16. oktober, er det hjertestarterdag. Rundt i landet står frivillige førstehjælpsinstruktører fra Dansk Folkehjælp klar til at vise de fremmødte, hvordan man yder livredende førstehjælp og hvordan man gør bruger en hjertestarter i tilfælde af et hjertestop.

Hvert år falder ca. 5.000 personer om med hjertestop uden for et hospital, det svarer til, at cirka 15 hjerter går i stå om dagen. I 79 % af tilfældene træder vidner til med genoplivning, hvilket har afgørende betydning for overlevelsen. Derfor er det så vigtigt, at vi er har den rette viden, så vi kan træde til og redde vores nærmeste.

På hjertestarterdagen kan du få afprøvet dine færdigheder på en genoplivningsdukke, og alle kan være med – børn kan træde til med livredende førstehjælp fra ca. 12-årsalderen, og alle kan ringe 1-1-2, også mindre børn. Instruktørerne er klar til at fortælle om gode redskaber, med undervisning i øjenhøjde så alle kan være med.

Vi glæder os til at se jer rundt i landet.

Læs mere på www.hjertestarterdagen.dk

hjertestarterdag