Forside > Nyheder > 101.087.510 kroner til corona krisens børn 

101.087.510 kroner til corona krisens børn 

Søndag aften, den 30-01-2022, rullede Danmarksindsamlingen over skærmen for 15. gang, her lykkedes det gavmilde virksomheder og private donorer at samle 100 mio. Kr. ind til indsamlingen!

Det betyder at vi nu kan hjælpe endnu flere! De midler Dansk Folkehjælp modtager fra Danmarks indsamlingen, vil blive brugt i Uganda, Kenya og Tanzania, til at sikre adgang til vand og til at forbedre de sanitærer forhold.

 

Dansk Folkehjælps arbejde

Vandmangel, dårlig vandkvalitet, ringe sanitære forhold og uhensigtsmæssig hygiejne er væsentlige årsager til overdødelighed for børn under fem år. Men de er også skadelige for helbredet for børn i skolealderen. 

Et usundt fysisk miljø og manglende renlighed påvirker børnenes helbred og trivsel væsentligt. Sygdommen spreder sig hurtigt i trange rum med begrænset ventilation, hvor håndvaskeanlæg eller sæbe ikke er til rådighed, og hvor toiletter er i uorden. Alt for ofte er skoler steder, hvor børn bliver syge. 

Det går ud over trivslen og medfører ofte sygdomme, dårlige akademiske resultater og høje frafaldsprocenter.

COVID-19 har sat særligt fokus på problemet. Beskyttelsen af ​​børn og uddannelsesfaciliteter er vigtig. Der skal tages nødvendige forholdsregler for at forhindre den potentielle spredning af COVID-19 i skolens omgivelser og også for at undgå stigmatisering af elever og personale, der kan have været udsat for virussen. Læringsmiljøet skal være imødekommende, inkluderende og støttende for alle i de kommende år.

Det er disse problematikker, Dansk Folkehjælp de kommende 3 år sætter fokus på, med støtte fra Danmarks Indsamling.

DFH22