Forside > Ukraine > Tusindvis af flygtninge krydser grænsen dag og nat.

Tusindvis af flygtninge krydser grænsen dag og nat.

Det er den nye virkelighed for Medyka en lille grænseby, der ligger på den Polske grænse op til Ukraine omkring 80 km fra den Ukrainske by, Lviv.

Flygtningene er primært børn, kvinder og ældre mænd. De har deres kæledyr og bamser i armene, mens deres liv er pakket ned i de kufferter og plastikposer, som de bærer med sig.

 

Mange ånder lettet op, når de når til grænsen. Der bliver kysset og krammet, mens der bliver organiseret telefonopkald til de efterladte familiemedlemmer og venner, de har måtte efterlade i Ukraine.

 

De Polske myndigheder og en række NGO’er er tilstede på grænsen og hjælper flygtningene, når de ankommer i Polen. De hjælper med at bære bagagen, hjælper de gangbesværede og tilbyder mad, drikke og førstehjælp til dem, der har brug for det.Efter et kort ophold på grænsen bliver flygtningene kørt i busser til byen Przemyśl, som ligger knapt 8 km væk. Her venter busser og tog på dem, klar til at køre dem til andre dele af Polen og til Europa.

 

Barbara Zychowska, SFOP

 

I dag er direktøren for vores polske søsterorganisation SFOP, Barbara Zychowska, tilstede på grænsen for at se, hvordan behovet for hjælp er. SFOP er en vigtig del af koordineringen af det nødhjælpsarbejde der finder sted på den Polske grænse til Ukraine.

Fremtiden byder på endnu mere koordinering mellem de forskellige organisationer, da der er en forventning om, at endnu flere Ukrainere vil krydse grænsen til Medyka i den kommende tid.

 

Støt vores hjælpearbejde på alle grænserne til Ukraine, MobilePay 28 454 eller online her: https://www.folkehjaelp.dk/hjaelp-ukraine/

IMG_6829 (3)