Forside > Ukraine > Krigen i Ukraine har nu varet en måned

Krigen i Ukraine har nu varet en måned

Byer bliver bombet, broer, veje og lufthavne ødelagt, og de menneskelige omkostninger har nået et ubegribeligt højt niveau.

Hundredvis af civile er døde, og 10 millioner ukrainere er flygtet fra deres hjem. 6,5 millioner af dem er internt fordrevet og 3,5 millioner har krydset grænserne og forladt det krigshærgede land i håb om at de en dag ville kunne vende tilbage, til et hjem uden krig.

Dansk Folkehjælp er sammen med vores søsterorganisationer i Samaritan International tilstede med nødhjælp i og omkring Ukraine.

Transit-centeret i Humenné i det østlige Slovakiet tæt på grænsen til Ukraine, er et eksempel på, hvordan en fælles indsats har hjulpet mere end 1845 flygtninge siden krigen begyndte.

Her hviler ældre mænd, kvinder og børn sig efter den kaotiske flugt fra krigen. På transit-centeret har de tiden til at finde ud af hvor de skal bo på lidt længere sigt, hvordan familien der blev tilbage i Ukraine har det, og de har tiden til at finde den ro der skal til for, at de kan komme igennem den svære tid der ligger foran dem.

En gruppe frivillige fra vores tyske søsterorganisation er netop ankommet for at hjælpe til på transit-centeret, som til dagligt er drevet af slovakiske ASSR og tjekkiske ACSR.

En lastbil med mad fra italienske ANPAS er netop også ankommet, og Hvide Kors fra Sydtyrol har tilsvarende sendt forsyninger og materiel som bruges til indkvartering af de mange flygtninge som anvises til centret.

Den fælles indsats for at hjælpe de ukrainske flygtninge er kun mulig på grund af en operationel taskforce og de online koordineringsmøder med alle europæiske søsterorganisationer som sker dagligt.

Vi har brug for din hjælp for, at kunne hjælpe endnu flere.

Du kan støtte på MobilePay: 28 454
Eller ved at klikke her

IMG_6724 (2)