Ny aftale om midler til gældsrådgivning til udsatte borgere

Fremover er der sikret varige midler til den frivillige gældsrådgivning drevet af civilsamfundsorganisationer. Dermed skabes der tryghed for udsatte borgere, som har brug for gratis økonomi- og gældsrådgivning.

Fra 2024 og frem er der afsat 20 mio. kr. årligt til at styrke den frivillige økonomi- og gældsrådgivning, og allerede i 2023 er der afsat ekstra 6 mio. kr. til at styrke den frivillige gældsrådgivning. Partierne bag aftalen er nu blevet enige om en model for udmøntning af midlerne for både 2023 og for 2024 og frem.

Social- og ældreminister Astrid Krag glæder sig over den varige finansiering af gældsrådgivningen til udsatte borgere:

– Vi står midt i en svær tid, hvor mange danskeres privatøkonomi er sat under pres af stigende udgifter. Det gælder i særlig grad udsatte borgere. Derfor er jeg meget glad for, at vi sammen med partierne bag gældsaftalen efter gode drøftelser hurtigt landede denne aftale for, hvordan midlerne udmøntes til gældsrådgivningsorganisationerne, sådan at de kan komme ud og virke. Gæld kan være voldsomt belastende og fastholde borgere i udsathed. Derfor er det en enorm vigtig prioritet for regeringen, at vi støtter vores udsatte medborgere og sikrer, at de har nem og gratis adgang til hjælp og rådgivning. Netop dét, sikrer denne aftale.

Dansk Folkehjælp driver i dag frivillig økonomisk rådgivning i 25 kommuner landet over og glæder sig over at der nu afsættes midler til at fortsætte arbejdet. Ved udgangen af 2021 har organisationen samlet set afsluttet 4.500 borgerrådgivninger siden dette indsatsområde blev igangsat.

Kilde: sm.dk

Reform_1800x1300