Prisstigninger vil sende ansøgertal til Julehjælp på himmelflugt

Organisationen Dansk Folkehjælp, der i samarbejde med Ekstra Bladet er landets største udbyder af Julehjælp, har netop åbnet ansøgningsportalen, hvor økonomisk trængte børnefamilier kan søge om hjælp til komme igennem højtiden – men Dansk Folkehjælp forventer desværre, at ansøgertallet for tredje år i træk vil stige fra et allerede historisk højt niveau. Samtidig er der risiko for, at den alvorlige økonomiske krise kan påvirke gavmildheden hos både private bidragsydere og i erhvervslivet, hvilket potentielt kan resultere i, at organisationen må afvise rekordmange børnefamilier til jul.

De seneste måneders voldsomme prisstigninger på blandt andet dagligvarer og el har ramt samfundets mest trængte familier særligt hårdt. Dette triste faktum mærker Dansk Folkehjælp tydeligt på flere af organisationens indsatsområder, der i år har haft et markant øget ansøgerpres. Det gælder både for tilbuddene om Økonomisk Rådgivning, Skolestarthjælp og ikke mindst Feriehjælp, hvor ansøgertallet i år steg med hele 33% i forhold til 2021.

Den bekymrende tendens får Dansk Folkehjælp til at forvente, at også ansøgertallet til Julehjælp i år vil sætte en ny, trist rekord. Samtidig forbereder organisationen sig på, at krisen formentlig vil betyde færre donationer fra både virksomheder og private bidragsydere.

Peder Thorning, der er konstitueret generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, uddyber:

“Siden pandemien har vi hos Dansk Folkehjælp oplevet et øget ansøgerpres på vores forskellige hjælpeindsatser – men til gengæld har vi samtidig også set en stor donationsvillighed fra både private bidragsydere og erhvervslivet. Med den nye økonomiske krise er vi desværre i år reelt bekymret for, at vi står i noget, der ligner “den perfekte storm” – flere trængte børnefamilier er nødsaget til at søge Julehjælp, mens færre grundet en presset økonomi har mulighed for at donere penge til indsatser som f.eks. Julehjælp. Det kan betyde, at vi kommer til at give væsentligt flere afslag end normalt, og det vil selvfølgelig være en rigtig ærgerlig situation – ikke bare for os, men jo især for en del af de håbefulde ansøgere.”

Værdien af Julehjælp forbliver 1.800 kr.

Dansk Folkehjælp besluttede sidste år at øge værdien af Julehjælp med 300 kr. – netop grundet de stigende priser og leveomkostninger. Dermed bliver den samlede værdi af julehjælpen til de enkelte familier igen i år 1.800 kr. Hjælpepakken består af en købmandskurv eller et gavekort til REMA 1000 til en værdi af 800 kr. samt et gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene.

Dansk Folkehjælp er den organisation i Danmark, som hjælper flest fattige børnefamilier med Julehjælp. Sidste år var der mere end 16.800 ansøgere til Julehjælp, hvor af 12.632 trængte børnefamilier fik hjælp fra Dansk Folkehjælp.

For at kunne modtage Julehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst. Dansk Folkehjælps Julehjælp har Ekstra Bladet som mediepartner og leveres i tæt samarbejde med Elgiganten, REMA 1000, SPORTMASTER og sendentanke.dk. Læs mere om Julehjælp og søg via www.folkehjælp.dk.

Sådan støtter du
Ønsker man at støtte Julehjælp 2022, er der følgende muligheder:
– www.folkehjaelp.dk
– MobilePay til 13 221
– Bankoverførsel (reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mrk. dit bidrag ”Julegave”).
Alle donationer går ubeskåret til Julehjælp.

Foto - den perfekte storm