EMPACT - EU Aid Volunteers

I 2019 startede Dansk Folkehjælp, igennem vores internationale netværk Samaritans International, et projekt op for at gøre klar til at sende frivillige fra EU ud i verden for at yde en humanitær indsats i et udviklingsland. Ni organisationer med tilknytning til det internationale samaritaner netværk klargører sig til at sende frivillige til det globale syd.

Partnerne kommer fra Italien, Belgium, Serbien, Montenegro, Makedonien, Kenya og Uganda, og de vil med udgangen af 2020 være klar til enten at afsende frivillige eller modtage frivillige for at skabe en positiv forskel. Forberedelserne har taget sted igennem workshops i Kampala (Uganda), Niksic (Montenegro), Beograd og Nairobi, hvor at organisationer har mødtes for at udveksle erfaringer omkring motivation af frivillige, brugen af frivillige i det humanitære arbejde og kulturforskelligheder.

Igennem dette EU projekt arbejder Dansk Folkehjælp frem mod at kunne sende frivillige til Uganda og Montenegro i 2021 for at skabe en forskel for udsatte i udviklingslande. De frivillige vil være fagpersoner med kompetencer inden for det humanitære område som vil blive udsendt. Dette kan være sundhedsfaglige frivillige eller frivillige med andre tekniske færdigheder der kan skabe et ekstra fagligt input til den lokale partner i syden.

Projektet EMPACT, Empowerment to Act, er støttet af EU’s Aid Volunteer program.