Vi tror, vi er udødelige

Bodil Markmøller, der har viet en stor del af sit liv til at hjælpe andre mennesker, har også gjort sig tanker om, hvad der skal ske, den dag, hun falder fra.

”Mine to brødre er døde alt for unge. Og vi har hverken søskende eller børn, så det sætter jo nogle tanker i gang”. Bodil Markmøller og hendes mand har som aktive i Dansk Folkehjælp altid haft let ved at række hænderne ud til andre. De har gennem hele livet arrangeret feriehjælpsophold for udsatte unge, julehjælp og seniornetværk i både Herning, Ikast og Brande og som samaritter har Bodil som helt ung bla. rejst i Rusland og oplevet de frygtede russiske børnehjem.

”Det giver rigtigt meget at være noget for andre. Vi oplever, at mange af de børn, vi møder oppe i byen kommer os stormende i møde og skal have et stort knus. På en måde tror man jo, man er udødelig, fordi vi gerne vil så meget. Men vi har allerede for længe siden aftalt, hvordan vi vil begraves. Og selv om det har været længe undervejs, så ved vi også nu, hvordan vores penge skal fordeles. Det giver ro. Det vil jeg virkelig anbefale”.

Hvis Bodil Markmøller og hendes mand ikke selv skrev testamente, ville hovedparten af deres arv tilfalde staten – nu har de mulighed for at give pengene til dem, som de synes trænger mest via fx Dansk Folkehjælp.

”Ofte har vi været med til at rydde dødsboer og det sætter tankerne i gang. Vi ved jo, at vi kun skal være her et vist stykke tid. Og så er det rart, at vi selv har bestemt, hvad der skal ske, når vi ikke er her mere, slutter Bodil fra sin hyggelige stue i Herning.

Læs mere om arv og testamente til humanitære formål her.

julehjælp i herning bodil markmøller har lavet frivilihjælp for dansk folkehjælp siden 1971