Forside » Det gør vi » Arbejdet ude i verden » Afghanistan – DAARTT

Afghanistan – DAARTT

 

I Afghanistan bygger Dansk Folkehjælp skoler og retsbygninger under paraplyen Danish Assistance to Afghan Rehabilitation and Technical Training (DAARTT).

Afghanistans befolkning anslås til at være 25 mio., hvoraf halvdelen skønnes at være under 15 år. Mange af børnene har ikke mulighed for at blive undervist. Især pigerne har svært ved at komme i skole.

Adgang til uddannelse er en af Dansk Folkehjælps topprioriteter i Afghanistan. I en årrække, har Dansk Folkehjælp blandt andet opført skoler til brug for titusindvis af afghanske børn, herunder specielt piger. Udover at vi bygger nye kvalitetsskoler og rehabiliterer samt moderniserer nedslidte skoler, så udstyrer vi klasseværelser med hjælpemidler, stole og borde. På den måde er vi med til fremme et godt indlæringsmiljø i Afghanistan.

Mange års uro i Afghanistan har fået landets retssystem – og ikke mindst dets bygninger – til at kollapse. På vegne af UNODC bistår DAARTT det Afghanistans Justitsministerie og Højesteret med opførelse af ny infrastruktur gennem byggeri af nye retsbygninger.

Vi bygger ikke for afghanerne. Vi bygger med dem.

 

 

afghanistan_dreng_close_up