Skip to content
Forside > Det gør vi > Arbejdet ude i verden > Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.

Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. I Danmark tager vi det for givet; det er en kulturel selvfølge.

Men andre steder i verden er virkeligheden ikke for børn – og slet ikke for piger. Tænk på Nepal. Tænk på Nigeria. Columbia. Madagaskar. Mali. Bangladesh. Benin. Her er mishandling og overgreb hverdag for alt for mange piger. De bliver handlet som prostituerede og holdt som husslaver. De bliver overfaldet og voldtaget, når de henter vand. De bliver tvunget til at slå ihjel som børnesoldater. De bliver giftet væk til mænd, der kunne være deres fædre. De bliver mødre, mens de selv er børn.

Med 12 projekter i 12 lande på tre kontinenter sætter Danmarks Indsamling 2019 fokus på de piger rundt om i verden, som har brug for vores hjælp. Vi gør det, fordi tryghed er en børneret. Fordi alle piger har ret til at bestemme over deres egen krop. Fordi lægehjælp redder liv. Fordi uddannelse skaber handlekraft. Og fordi vi ved, at en investering i en pige løfter hele hendes familie og det samfund, hun er en del af.

Vær med i Danmarks Indsamling og styrk verdens udsatte piger. Dit bidrag skaber muligheder og håb. For pigerne. Og for verden.

danmarksindsamling_2019

Danmarks Indsamling
Èn gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FNs Verdensmål.

I Kenya udsættes fattige piger ofte for seksuel chikane eller andre overgreb, når de dagligt henter vand til familien.

Flygtningebørn vender tilbage til Somalia, men mange er blevet væk fra deres forældre under flugten. Dansk Folkehjælp hjælper dem til genforening.

Kommunalreform i Kenya gør det muligt for folk på landet at få indflydelse på kommunale budgetter for vand og sanitet.

Usikkerhed om ansvaret for skolemadsordning i det østafrikanske land afhjælpes af projekt, der bl.a. inddrager eleverne i dyrkning af grøntsager.