Nødhjælp

Tiden er en vigtig faktor når katastrofen indtræder, da tidsperspektivet i disse situationer netop er altafgørende i forhold til at bidrage til at redde liv og gøre en alvorlig situation mere værdig.

Dansk Folkehjælp har inden for nødhjælpsområdet specialiseret sig i livreddende nødhjælp, samt bygge nødboliger til familier, der helt eller delvist har mistet deres hjem i forbindelse med naturkatastrofer, og som ikke har de nødvendig ressourcer til selv at kunne genopbygge dem.

Samtidig med genopbygningen, der kommer efter den mest akutte nødhjælpsindsats, er Dansk Folkehjælp også i stand til at distribuere fødevarer og levere anden hurtig hjælp i nødstede områder.

noedhjaelp_nepal

11 millioner mennesker er drevet på flugt, og Libanon er bogstaveligt talt ved at segne over flygtninge-byrden. Landet er arealmæssigt lidt større end Sjælland, og har modtaget ca. 1,5 millioner flygtninge.

Livet som flygtningebarn er hårdt. Mange børn ankommer til flygtningelejrene med uhyrlige oplevelser som død og ødelæggelse, flere børn er separeret fra deres familier og nogle har mistet deres nærmeste som følge af konflikten

På trods af, at Uganda er et af de bedre økonomisk stillede lande i Afrika, er der stor forskel på situationen for familier i Karamoja regionen og for dem i resten af landet.

Puntland er et tørt område i det nordøstlige Somalia hvor en konfliktfyldt hverdag betyder at befolkningen kæmper for at opretholde et anstændigt liv.

I Afghanistan bygger Dansk Folkehjælp skoler og retsbygninger under paraplyen Danish Assistance to Afghan Rehabilitation and Technical Training (DAARTT).

Dansk Folkehjælp har specialiseret sig i hurtigt indsats ved naturkatastrofer med midlertidig og permanent genhusning af mennesker i nød.