Forside » Det gør vi » Arbejdet ude i verden » Udviklingsbistand

Udviklingsbistand

Dansk Folkehjælp bidrager til den langsigtede udvikling i fattige lande.

Vi har specialiseret os i træning og uddannelse af lokalbefolkningen i U-landene i bestræbelserne på, at udvikle deres vand og sanitetsforhold, og dermed forbedre deres sundhedstilstand.

Vi arbejder med kapacitetsopbygning i U-landene, således at civilsamfundets fattige og udsatte grupper forstår deres rettigheder, og bliver stærkere ved at stå samme.

 

udvikling_tanzania_vand_sanitet

Dansk Folkehjælp og Kenya Water and Sanitation Network (KEWASNET) samarbejder med midler fra Danmarks Indsamling om at løfte lokalbefolkningens kapacitet til at argumentere for bedre vand- og sanitetsforhold i de to kommuner Kilifi og Kwale, som ligger i det østlige Kenya

Somalia

Seks landsbyer i Puntland skal lære at kapacitetsopbygge landsby- og vandkomiteer, så de bliver bedre til at organisere sig, vedligeholde vandinfrastruktur og undervise de øvrige landsbyboere indenfor WASH.

Viden om hygiejne skaber bedre sundhed, hvorfor befolkningen i Tanzania skal lære at være med i beslutningsprocesserne omkring vand- og sanitetsforhold.

Det sydlige Uganda er meget frugtbart. Det regner meget, Nilen løber igennem landet og hovedstaden Kampala ligger lige ned til Victoria Søen. Alligevel er det er stort problem at få rent vand og sanitet til millionbyen Kampala 35 slumområder.

Siden 1984 har Dansk Folkehjælp udført humanitært hjælpearbejde i Afghanistan under paraplyen Danish Aid to Afghan Refugees (DACAAR).