Forside » Det gør vi » Frivilligt socialt arbejde » Fødselsdagshjælp

Fødselsdagshjælp

Forventninger, flag og fest. Vi kender det alle sammen - det betyder meget at blive fejret på sin fødselsdag.

For en stadig større gruppe udsatte børn er deres fødselsdag endnu en ting, der ikke er råd til. Det er ofte de samme børn, der heller ikke kommer med til kammeraternes fødselsdag.

For børn i børnehave- og skolealderen er det meget tydeligt, at de er anderledes, når alle kammeraterne fortæller om deres fødselsdage. Det er børn i familier, der er socialt og økonomisk pressede, enten fordi forældrene lever på fattigdomsgrænsen eller er udfordrede på andre måder.

Fødselsdagshjælpen sørger for at tusindvis af børn i udsatte familier hvert år bliver fejret på deres fødselsdag - ligesom deres kammerater.

Hvad består Fødselsdagshjælpen af?

Fødselsdagshjælpen har en værdi af ca. 1.000 kroner, som består af en pakke med produkter, så barnet kan blive fejret: der er til en kage, fødselsdagsboller, slik, chokolade, kakaomælk, kaffe og the, pålægschokolade, syltetøj – og en alders- og kønssvarende gave til barnet.

Hvem kan søge om Fødselsdagshjælp?

Familierne, der modtager Fødselsdagshjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst, jf. ansøgningsskemaet og have hjemmeboende børn under 13 år.

For at sikre at ansøgerne opfylder kriterierne, bliver ansøgningerne verificeret af de sociale myndigheder i kommunerne, så vi er sikre på, at det er dem, der trænger mest, der får.

Der er ansøgningsfrist for Fødselsdagshjælp to gange om året.

Fødselsdagshjælpen er støttet af

  • Arla m/Mathilde Kakaomælk
  • Hust & Claire m/børnetøj
  • Maizena m/kage- og bollemix
  • Cloetta m/Malaco
  • GLS m/transport af pakkerne
Share On Facebook