Hvordan foregår det?

Ideen bag projektet er, at tage den god overskudsmad og datokritiske varer, som de deltagende REMA 1000-butikker har til overs, når butikken lukker om aftenen den 23. december og give til familier, der ikke har økonomisk råderum til dagligvarer henover julen.

Familierne modtager gennem Juleoverskud god overskudsmad og datokritiske dagligvarer fra alle REMA 1000’s butikker og en række fødevareproducenter der herved sikrer julen.

Hvordan foregår det?

De deltagende REMA 1000-butikker samler overskudsvarerne fra butikken inden lukketid, og sammen med frivillige fra Dansk Folkehjælp bliver varerne pakket om til julehjælpspakker, sammen med yderligere en kasse lækkerrier, som REMA 1000´s leverandører har doneret til Juleoverskudsuddelingen.

De udvalgte familier, der skal modtage Juleoverskud, afhenter varerne efter nærmere anvisninger i en udvalgt REMA 1000-butik.

Juleoverskud blev første gang uddelt i 2015 af frivillige fra Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad fra udvalgte REMA 1000-butikker for over 300.000 kroner. Siden da er uddelingerne vokset år for år, og i 2017 blev der uddelt Juleoverskud til over 3.000 familier.

juleoverskud_indkoebskurv_genbrugsmaerke