Konfirmationshjælp

 

En konfirmation er en dyr fornøjelse især, hvis pengene i forvejen er små. Ikke desto mindre er konfirmationen en stor begivenhed i mange unges liv. Derfor hjælper Dansk Folkehjælp fattige familier til en god konfirmation.

Dansk Folkehjælp tilbyder således hjælp til familier til at afholde af deres konfirmation. Støtten udgør gavekort til værdi af 2.000 kr. pr. familie. Gavekortet kan bruges til indkøb af varer i en række udvalgte butikker og kæder, eksempelvis tøj til konfirmanden, elementer som indgår i konfirmationsfesten og/eller gaver til konfirmanden.

Dansk Folkehjælp står for uddelingen og organiseringen af hjælpen. Folkekirken er anmodet om at hjælpe med at formidle muligheden for at søge konfirmationshjælp blandt fattige familier.

Sidste år udtalte biskoppen i Lolland-Falsters Stift Steen Skovsgaard om initiativet: ” Det er en rigtig god mulighed for de mange konfirmander med mindrebemidlede forældre. Vi er fra Stiftets side glade for, at man har valgt at yde et bidrag, så de også kan få en god konfirmation”.

Opgivet at holde konfirmation

En af modtagerne af hjælpen i 2016 Susanne Beckman fra Nykøbing Falster havde egentligt opgivet at holde konfirmation for sin søn Marcus. Hun havde hverken pengene eller overskuddet til det.  Hun var enlig forsørger, hun havde ikke noget familie tilbage, og de seneste år havde hun været ude af jobmarkedet med stress og sygdom.

– Det har været frygteligt, for jeg kunne slet ikke se nogen udvej. Med 2.000 kroner til rådighed om måneden og en teenager i huset er der ikke plads til også at spare noget op – fortalte hun.

Susanne Beckman blev hjulpet af Dansk Folkehjælp, der i samarbejde med Lolland-Falsters Stift tilbød konfirmationshjælp til 50 udsatte og økonomisk trængte familier. Støtten udgjorde 2.000 kroner per familie til eksempelvis festen, tøj og gaver.

FacebookTwitterGoogle+Del
 

Bliv frivillig

Som frivillig i Dansk Folkehjælp er du med til at gøre en forskel for andre, samtidig med du selv får en masse gode oplevelser.

Hjælp os med at hjælpe andre.

Meld dig som frivillig

Bliv Folkehjælper

Som FOLKEHJÆLPER er du én af vores helt faste støtter.

Der er mange hænder der rækker ud efter hjælp – så hjælp os med at hjælpe andre.

Meld dig som FOLKEHJÆLPER

Medlemsområdet

Er du medlem, kan du logge ind på medlemsområdet her.

Medlemsnr.
Nøgle

Tilmelding til nyhedsbrev

Navn
Email

 

Læs nyhedsbrevet (arkiv)...

© 2014 Dansk Folkehjælp - post@folkehjaelp.dk - Tlf. 70 220 230