Madoverskud

Dansk Folkehjælp ønsker, at hjælpe udsatte familier med god overskudsmad, som ellers ville være endt som madspild. En indsats der bakker op om FN verdensmålet for bæredygtig forbrug og produktionsformer.

Pilotprojekt MADOVERSKUD

Dansk Folkehjælp har i samarbejde med Dansk Cater, DLF, Spotmarked A/S og Stop Spild Af Mad etableret MADOVERSKUD i bestræbelserne om at mindske madspil kombineret med at afbøde det madunderskud, som mange udsatte familier i dagligdagen lever med.

MADOVERSKUD er i første omgang etableret som et pilotprojekt i Odense, hvor 50 godkendte familier hver fredag afhenter god overskudsmad helt gratis.

Samlet smides der årligt 700.000 tons mad ud i Danmark og heraf ligger ca. 30 % i producentleddet. I MADOVERSKUD kan producenterne donere en større eller mindre mængde varer. Frivillige fra Dansk Folkehjælps pakker hver fredag madvarerne til de 50 familier, da afhenter madvarerne en gang om ugen.

Påske- og Pinseoverskud

Dansk Folkehjælp er gået sammen med LIDL om uddeling af Påskeoverskud og Pinseoverskud.

Efter samme koncept som de øvrige madoverskudsprojekter, uddeler LIDL god overskudsmad til udvalgte udsatte familier, der er godkendt efter julehjælpskriterierne, i forbindelse med lukkedagene ved påske og pinse.

Familierne der kan komme i betragtning til at modtage Påske- eller Pinseoverskud bliver kontaktet direkte af Dansk Folkehjælp.

I 104 LIDL-butikker afhenter de udvalgte udsatte familier gode overskudsvarer ved lukketid før helligdagene, der efterfølgende ikke kunne sælges.

Share On Facebook