Livsmester

 

Deltagelse i lokale foreninger og klubber skal hjælpe socialt udsatte børn og unge

Dansk Folkehjælp har med støtte fra Tryg Fonden udviklet et projekt, som skal gavne inklusion af udsatte børn og unge og give dem bedre mulighed for at nyde sunde fritidsinteresser. Med projektet, som hedder LIVSMESTER, har Dansk Folkehjælp udviklet et frivilligbaseret program, der hjælper børnene til at kunne mestre deres eget liv.

Samarbejde
Det gør vi ved først at etablere et samarbejde, hvor partnerne kan være Dansk Folkehjælps frivillige, kommuner, boligforeninger, ildsjæle, institutioner og lokale foreninger inden for de fire aktivitetssøjler: sport, natur, musik og drama. Sammen finder vi lokalt den rette måde at tilrettelægge programmet, så socialt udsatte, foreningsløse børn i Danmark møder lokale foreninger, for at vække børnenes interesse for sunde fritidsaktiviteter.

Events
Andet trin i programmet er at afholde interesseskabende events, hvor et lokalområdes børn inviteres til at prøve kræfter med én af aktivitetssøjlerne.

Camps
Herefter udvælges de børn, der vil have glæde af at deltage på en ugelang camp med samme tema som eventen. Campen tilrettelægges af den lokale forening i samarbejde med relevante aktører og frivillig hjælp vægtes højt. Børnene følges af frivillige mentorer, der motiverer og hjælper dem i løbet af ugen. Andre børn introduceres direkte til den lokale forenings aktivitet (gennem en mentor).

Børnene kommer med i LIVSMESTER via et samarbejde med kommunale sagsbehandlere, familiekonsulenter, de sociale boligforeningers konsulenter m.fl., som udvælger børnene. De sørger for samarbejdet med de lokale foreninger og støtter de udvalgte børn ved bl.a. at involvere barnets forældre som støtte.

De involverede aktører skal være rollemodeller for børnene ved at deltage aktivt i de forskellige aktiviteter, så de inspirerer børnene og giver dem mod til at mestre hverdagen og livet. Samtidig er det hensigten, at de ved hjælp af fortalerskab, afholdelse af events, foredrag m.v., skal øge synligheden og kendskabet til projektet, og derved motivere endnu flere udsatte børn til et aktivt foreningsliv.

Projekt LIVSMESTER har således også som mål at medvirke til udvikling af redskaber og erfaringer til fremtidigt samarbejde mellem de mange involverede aktører fra den professionelle og civile verden. Vi sigter også mod at inspirere boligselskaber og foreninger over hele landet til at tage et socialt ansvar til gavn for børnene i lokalområderne, så de kan deltage i foreningslivet, nyde nogle sunde og udviklende fritidsinteresser – og i sidste ende blive mestre i eget liv.

LIVSMESTER har udmøntet sig i fem forløb:

  • ”Sport” i Kolding, hvor børnene afprøver forskellige sportsaktiviteter hver mandag, fx brydning, kick boksning, gymnastik, håndbold og basket. Vi var også med til VM-kamp i KIF-hallen og vi har mødt KIF Kolding-Københavns håndboldspillere.
  • ”Stomp og stemme” i Herning, hvor to hold fremstiller egne instrumenter, træner rytmer og laver bodypercussion en gang om ugen. De rytmiske unge mennesker afholder værkstedskoncerter og optræder til fællesspisninger i boligselskabets Multihus.
  • ”Cirkus Ishøj”, hvor et ambitiøst cirkushold hver fredag laver flotte og farlige kunster. Cirkusbørnene elsker at optræde og har benovet Ishøjs indbyggere med optrædener til Kulturnat, Eidfest, Høstfest og Forårsfest.
  • ”Musik, sang og dans” i Roskilde, hvor to hold har prøvet kræfter med de æstetiske udtryksformer korsang og dans. Vi har besøgt Spirekoret i Roskilde Domkirke og optrådt til indvielsen af Stændertorvet. Til efteråret fortsætter de kreative udfoldelser i teaterets verden.
  • ”Naturklubben” i Randers, hvor en gruppe friluftsglade børn hver uge begiver sig ud på Nordre Fælled akkompagneret af tre unge naturguides, der elsker både børn og natur. Vi laver mad over bål, snitter i træ, skærer græskar og kigger på insekter. Denne sommer kom Claus Holm på besøg på natur camp og var med til at lave mad over bål.

LIVSMESTER har været i gang siden 1. januar 2015 og indtil videre har:

  • 1.445 børn deltaget i events
  • 356 børn har været på camp
  • 225 børn har prøvet kræfter med foreningslivet.

 

 

FacebookTwitterGoogle+Del
 

Bliv frivillig

Som frivillig i Dansk Folkehjælp er du med til at gøre en forskel for andre, samtidig med du selv får en masse gode oplevelser.

Hjælp os med at hjælpe andre.

Meld dig som frivillig

Bliv Folkehjælper

Som FOLKEHJÆLPER er du én af vores helt faste støtter.

Der er mange hænder der rækker ud efter hjælp – så hjælp os med at hjælpe andre.

Meld dig som FOLKEHJÆLPER

Medlemsområdet

Er du medlem, kan du logge ind på medlemsområdet her.

Medlemsnr.
Nøgle

Tilmelding til nyhedsbrev

Navn
Email

 

Læs nyhedsbrevet (arkiv)...

© 2014 Dansk Folkehjælp - post@folkehjaelp.dk - Tlf. 70 220 230