Hvad får man ud af et ferieophold med Dansk Folkehjælp?

Hvert år sender vi tusindvis af fattige og udsatte familier på ferieophold i Danmark. Mød nogle af vores feriehjælpsmodtagere her og læs, hvad de har fået ud af deres sommerophold:

Charlotte, 35 år

"Selv om jeg egentlig søgte feriehjælp på baggrund af det økonomiske aspekt har det vist sig, at tiden med mine børn er det allervigtigste jeg har fået på denne her ferie.

Jeg vidste overhovedet ikke hvad jeg gik ind til, men jeg er kun blevet positivt overrasket. At der så både er aftensmad og aktiviteter hver dag er jo fantastisk. For mig betyder det, at der er tid til at være sammen med mine børn. Derhjemme skal jeg jo konstant holde øje med tiden - når vi er på legeplads skal vi altid ind før de andre, for der er jo kun mig til at lave mad. Sådan er det ikke her.

Jeg havde ingen forventning om at ferien også kunne komme mig til gavn, men for engang skyld har jeg også kunnet slappe af. Normalt er ferie derhjemme jo ikke særlig afslappende. Nu får jeg lov til at holde ferie sammen med mine børn"

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Charlotte og Mille
Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. William er 17 år.

William, 17 år

"Det har været rigtig hyggeligt og sjovt at være på ferieophold. Det er første gang jeg prøver det med Dansk Folkehjælp. Her er mange ting at lave og det er et fint sted, men det er især fedt fordi jeg har fundet nogen andre at være sammen med. Marcus og Nanna hedder de. Vi har været i svømmehallen sammen flere gange, og det har været sjovt. Jeg går ikke så meget i svømmehal derhjemme…

Jeg kan sagtens få tiden til gå her. Og vi har jo også været på mange forskellige ture. Jeg synes at den bedste tur var i zoologisk have. Jeg ved ikke hvorfor, men der var ligesom bare en god stemning. Safarituren var faktisk også meget sjov, men det var fordi man lærte noget; at det ikke er alle slags træer ser kan gro her ved Vesterhavet. Jeg kunne godt tænke mig at komme med på sådan en ferie igen. Der har været masser af tid til at slappe af alene, men jeg synes helt klart at det er sjovere at være sammen med de andre familier...."

Ditte, 33 år

"Jeg har aldrig prøvet sådan et familieophold før, og jeg var også meget i tvivl om jeg skulle søge. For tør man så sige det til sine venner – måske bliver man stemplet og set ned på – men så må jeg blive det…

Det vigtigste har været at give mine børn en god ferie, for det har de ikke været på i mange år. Og det har virkelig levet op til mine forventninger. Børnene har fået nye venner og er så glade. Og hvis de er glade, så er jeg glad!

Der er tid til nærvær, sjove aktiviteter og søde mennesker, som hjælper til med at se efter min store pige mens jeg tager mig af den lille. Så der er ingen begrænsninger og det er virkelig dejligt. Min datter på 9 år kom over og gav mig et kram og sagde at det bare var den bedste ferie – og den slags siger hun ellers ikke lige."

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Ditte, 33 år og mor til Monika (billedet) og Melanie på 9 år.
Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Melanie, 9 år.

Melanie, 9 år

”Det har været rigtig fedt at få nogle nye venner så man ikke skal lege alene... Mig og Mille så hinanden henne i svømmehallen og så smilede vi til hinanden – og så blev vi venner. Det var dejligt! Vi leger næsten sammen hele tiden. Vi er også blevet venner på snapchat så vi kan holde kontakten. Hvis jeg kunne bestemme, vil jeg rigtig af sted på sådan en ferie igen næste år."

Nadia, 42 år

”Ferieopholdet har virkelig været en øjenåbner for mig. Jeg er ikke særlig social, men på denne her ferie har jeg fået talt med andre mødre som er i samme situation som mig – og det er virkelig rart at finde ud af, at vi alle er ganske normale mennesker, og at vi har en masse til fælles.

’Første gang jeg hørte om ferieopholdet fra min sagsbehandler, tænkte jeg, at der nok var nogen, der havde mere brug for den slags end mig. Så jeg søgte ikke med det samme. Det er også lidt tabubelagt den slags. Men efter lidt tid søgte jeg alligevel og fik plads til mig og min datter. Jeg er rigtig glad for at jeg endte med at gøre det, for det er så skønt at have ro og tid til at lade min datter være i centrum…"

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Nadia, 42 år og mor til Clara.
Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Malthe 6 år

Malthe, 6 år:

”Det har været en rigtig dejlig ferie. Mest fordi vi har hygget og leget rigtig meget. Jeg synes at det sjoveste har været svømmehallen -  og Mariannes fødselsdag! Jeg kan godt lide at være i svømmehallen fordi det er sjovt at plaske rundt med mor - hun er lidt bedre til at svømme end mig. Men jeg havde en blå hajfinne på.

Til Mariannes fødselsdag fik vi kage og legede bagefter. Vi har også været på mange forskellige ture. Safarituren var sjov, for der samlede vi en hel masse sten. Og vi så nogle forskellige dyr. Da jeg kiggede i kikkerten så jeg en sæl! Og så gjorde min mor noget virkelig klamt - hun spiste en myre! Og den var levende! Jeg ville ikke prøve for jeg kan ikke lide myrer og citron. Og hun sagde at den smagte af citron.

En dag gik mig og min mor også en tur, og så skulle vi over en å, men det kunne vi ikke. Men så lagde vi bar en masse grene vi kunne træde på, og så gik vi over. Jeg har også leget meget med William og Oliver - og Clara. Jeg vil rigtig godt på sådan en ferie igen!”

Clara, 6 år:

"Jeg kan godt lide at være på ferie her. Vi laver mange sjove ting sammen med de andre familier. Fødselsdagen for Marianne har været det allerbedste. Vi havde flag og sang fødselsdagssang for hende. Og hun vidste slet ikke noget om det. Og så var der kagedame med slik på og sodavand. Det var sjovt. Svømmehallen er også rigtig sjov. Og jeg har lært at svømme helt uden ting på. Jeg tror jeg har været i svømmehallen hver dag. Vi har også været i zoologisk have. Og jeg elsker dyr! Jeg samlede også en masse flotte fjer derinde. Men der var en stor svanefjer som jeg ikke kunne nå fordi der var et hegn jeg ikke måtte klatre over.

Jeg leger meget med de andre børn. I dag har jeg leget rigtig meget med Malthe og hans slanger. Det er bare bamser. Så har vi et laboratorium vi undersøger dem i. Jeg vil rigtig gerne af sted igen en anden gang, hvis jeg kan"

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Clara på 6 år
Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Elisabeth

Elisabeth, 31 år

”Ferielejren har givet os nogle oplevelser, som vi ikke ville have råd - eller fantasi til selv. Forleden var vi på strandsafari hvor vi endte med at spise myrer midt ude i naturen. Det var virkelig sjovt og en helt anden form for kvalitetstid end vi er vant til. I går malede alle børnene på sten og min søn elskede det.

Vi er helt klart sammen på en anden måde end derhjemme. Det er f.eks. lang tid siden jeg har taget mig tid til at spille fodbold med ham, og her spiller vi bold og laver kolbøtte-konkurrencer, ham og mig. Der opstår andre ideer her i naturen - vi bliver opfindsomme på en ny måde. Og her er ingen vasketøj. Alt tiden hér er kvalitetstid!

Og for mig er det rart at tale med nogen, som er i samme båd. Her er jeg ikke den ’sørgelige’ i flokken, som jeg måske lidt er derhjemme, hvor jeg tit må sige nej til ting, fordi vi ikke har råd. Sådan er det slet ikke her. Vi er fælles og lige. Og alle er glade. Så rent mentalt har jeg kunne give slip og slappe mere af. Det har været guld værd!”

William, 9 år

"Jeg synes det er vildt sjovt at være her. Jeg har fået en masse gode venner, men især Oliver. Vi leger rigtig meget sammen og er næsten i svømmehallen sammen hver dag. Vi rutsjer rigtig meget på rutsjebanen derinde, den er der virkelig smæk på. Men vi er også sygt gode til at dykke. Jeg tror vi kan ligge nede på bunden i 15 sekunder før vi svømmer op igen.

Men vi har også været på rigtig mange gode ture – selv om jeg synes at svømmehallen er det allerbedste. Og hoppepuden ude på legepladsen. Vi spiser aftensmad i restauranten hver aften, men mig og min mor og lillesøster har også være inde i Blåvand og spise på restaurant. Der fik jeg en kæmpe amerikansk burger og nachos. Det var mega lækkert. Jeg vil rigtig gerne af sted på sådan en ferie igen, for det er rigtig hyggeligt – også fordi vi laver en masse ting sammen med de andre familier."

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. William på 9 år.
Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Mille er 13 år

Mille, 13 år

”Jeg elsker bare at være her, og jeg har slet ikke lyst til at komme hjem. Til at starte med troede jeg slet ikke at jeg ville få nogen venner, men jeg har allerede fået en masse, så jeg har hele tiden nogen at være sammen med. Jeg tror det har være meget godt for os at komme lidt væk fra byen. Der er meget larm derinde, men det er dejligt at være herude, for der er stille på en god måde. Det er lige før at det bliver lidt mærkeligt at komme hjem igen fordi der er sket så meget. Jeg vil 100% gerne med igen en anden gang!”

Alle fotos er taget af Mathilde Bech